Zīle: Junkera paustās idejas paredz ES nacionālo valstu ietekmes mazināšanu ilgtermiņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Koda Junkera šodien ikgadējā uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) teiktais nav atbalstāms, jo paredz Eiropas Savienības (ES) nacionālo valstu ietekmes mazināšanu ilgtermiņā, šādu viedokli pauda EP Latvijas deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

«Es negribētu dzīvot tādā Eiropā, kura darbotos pēc visiem Junkera piesauktajiem tās attīstības plāniem. Var redzēt, ka runa veidota pēc pilnas federālistu programmas, kas stratēģiski ļauj Junkeram lēnām atvadīties no ieņemtā amata, viņa termiņam tuvojoties beigām,» sacīja Zīle, uzskatot, ka lielākā daļa no EK priekšsēdētāja izteiktajām ambīcijām netiks īstenotas un dalībvalstu līderi Padomē to nepieļaus.

Deputāts negatīvi vērtē Junkera izteikumus apvienot ES Padomes un EK vadītāju lomu, kā arī viņa viedokli saistībā ar «pan-eiropeiskiem» sarakstiem EP vēlēšanās.

Pēc deputāta domām, nepatīkama tendence iezīmējas arī saistībā ar cīņu pret tā saucamo «sociālo dempingu». «Būtībā tas sadrumstalo ES vienoto tirgu,» uzskata Zīle.

Pēc politiķa domām, slikti vērtējams arī tas, ka Junkers savā runā nav pieminējis ES un Krievijas attiecības. «Žēl, ka teju stundu garā runā Junkers ne vārda nebilda par Krievijas draudiem, situāciju Ukrainā, vai Nordstream 2 projektu. Te ir jāatzīmē, ka Junkera sabiedrotā EPP grupas priekšsēža Manfreda Vēbera runā uzsvari bija daudz precīzāki,» sacīja Zīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu