LZP valde tomēr nelems par nostāju attiecībā uz Vējoņa «nepilsoņu bērnu iniciatīvu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde tomēr pagaidām neskatīs jautājumu par nostāju attiecībā uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīvu pārtraukt nepilsoņa statusa piešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem, sacīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Pēc deputātu un valdes locekļu lūguma, lai par šo jautājumu nebūtu jārīko vairākas sēdes, attiecīgā jautājuma izskatīšana atstāta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas ziņā, skaidroja Tavars. Viņš piebilda, ka LZP par šo jautājumu varētu lemt citreiz.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA pieļāva iespēju, ka frakcijas sēdē šis jautājums tiks skatīts, tomēr patlaban esot skaidrs, ka politiskais spēks neatbalstīs Vējoņa iniciatīvu. Frakcijas sēdē plānots uzklausīt Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjus, apliecināja abi politiķi.

Kā ziņots, iepriekš pēc Tavara ierosinājuma bija paredzēts, ka LZP valde lems, vai atbalstīt Valsts prezidenta iniciatīvu par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem. Politiķis paudis atbalstu valsts augstākās amatpersonas ierosinājumam.

Pēc Tavara ierosinājuma vairāki LZP pārstāvošie ZZS Saeimas frakcijas deputāti pauda, ka vēl formulēs nostāju par Valsts prezidenta iniciatīvu vairs nepiešķirt nepilsoņa statusu Latvijā dzimušajiem bērniem, savukārt deputāti Ingmārs Līdaka un Kārlis Seržants plāno balsot «pret».

Pret piedāvātajām izmaiņām iebilst nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kas sagaida, ka tās neatbalstīs arī valdību veidojošās partijas atbilstoši koalīcijas līguma nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu