Vējonis: Latvija vēlas būt daļa no Eiropas kodola

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija aktīvi iesaistās diskusijās par Eiropas Savienības (ES) nākotni, jo vēlas būt daļa no Eiropas kodola, tā šodien ASV, tiekoties ar Ungārijas prezidentu Jānošu Āderu, sacīja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

Tikšanās laikā Vējonis uzsvēra, ka Latvijas un Ungārijas starpā izveidojies aktīvs un regulārs politiskais dialogs, kas ir ļoti svarīgs sadarbībai drošības jomā, kā arī turpinot diskusiju par ES nākotni.

Viņš arī norādīja, ka Latvija aktīvi iesaistās diskusijās par ES nākotni, jo vēlas būt daļa no Eiropas kodola. «Latvijas interesēs ir attīstīt ES projektu, balstoties uz jau sasniegto. Valstīm, kas vēlas darīt vairāk, jādod iespēja veidot ciešāku sadarbību. Svarīgi, ka šāda sadarbība ir atvērta visām dalībvalstīm,» teica Vējonis.

Tāpat prezidenti pārrunāja klimata pārmaiņu postošo ietekmi, nepieciešamību turpināt ieviest Parīzes vienošanos, kā arī labāku koordināciju starp valstīm, kas apsaimnieko kopīgus jūru un upju ūdens resursus.

Vēl sarunā ar Ungārijas prezidentu tika apspriesti drošības jautājumi un abu valstu sadarbība NATO. Vējonis pateicās Ungārijai par tās ieguldījumu Latvijas drošībā, iesaistoties NATO vadītajā Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Kā ziņots, Vējonis no 18.septembra līdz 23.septembrim uzturas darba vizītē ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu