Elksniņš: Daugavpils domes izpilddirektora vietnieku amatus varētu ieņemt politiskie ielikteņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils pilsētas domē izveidotos divus izpilddirektora vietnieka amatus varētu ieņemt politiskie ielikteņi, lai realizētu savus projektus, šādu pārliecību šodien notikušajā Daugavpils domes «Saskaņas» deputātu rīkotajā preses konferencē pauda septembra sākumā Daugavpils mēra amatu zaudējušais Andrejs Elksniņš (S).

«Pašvaldības izpilddirektora amats ir viens no svarīgākajiem amatiem pašvaldībā, un pašreizējā izpilddirektore Inga Goldberga ar savu amata pienākumu izpildi līdz šim lieliski tikusi galā arī bez palīgiem,» skaidroja Elksniņš.

Neizpratni Elksniņš pauda arī saistībā ar pieeju, kāda bijusi, veidojot izpilddirektora vietnieku amatus, kad sākumā ir nevis nosaukti pienākumi, kas būs jāpilda izpilddirektora vietniekiem, bet gan izveidotas amata vietas un tikai pēc tam tikšot lemts par pienākumu sadali.

Bijušais Daugavpils domes izpilddirektors Valērijs Kononovs piebilda, ka pirms kāda laika pašvaldībā ticis pieņemts lēmums par izpilddirektora vietnieka amatu likvidēšanu, lai vairāk strādātu pašvaldības deputāti. Patlaban, neskatoties uz komiteju, kurās strādā deputāti, skaita palielināšanu, izpilddirektora vietnieka amati vienalga tikuši ieviesti.

Tā kā no Finanšu ministrijas pašvaldība ir saņēmusi pārmetumus par kavēšanos ar projektu realizāciju un nepietiekami aktīvu ES struktūrfondu finansējuma apguvi, Elksniņš pieļāva, ka varbūt pareizāk būtu bijis padomāt par to, kā nepazaudēt ES Struktūrfondu finansējumu un ieviest papildu amata vienības, piemēram, domes Attīstības departamentā un Centralizēto iepirkumu nodaļā, kam ir cieša saskare ar projektu izstrādi un iepirkumiem.

Jau vēstīts, ka 21.septembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejā deputāti sāka skatīt jautājumu par grozījumiem Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikumā, kas paredz ieviest divus domes izpilddirektora vietnieka amatus.

Paredzēts, ka izpilddirektora vietniekus amatos iecels dome, savukārt izpilddirektors ar rīkojumu noteiks pienākumu sadali starp vietniekiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims (Mūsu partija) iepriekš skaidroja, ka patlaban izpilddirektorei Goldbergai nav palīdzes, bet pilsētas saimniecība ir liela un izpilddirektore ir ļoti noslogota. Patlaban ir sākusies projektu izstrāde Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma piesaistei, un darba kļūs arvien vairāk. Tādēļ lietderīgi ir sadalīt pienākumus, ieviešot izpilddirektora vietnieku amatus.

Galīgo lēmumu par domes izpilddirektora vietnieka amatu ieviešanu pašvaldības deputāti pieņems domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu