«Ir» redaktore: Jāvērtē, vai nav pamats ģenerālprokurora atlaišanai par nolaidību «Oligarhu lietā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzdevums būtu vērtēt, vai nav pamats ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atlaišanai par nolaidību saistībā ar «Oligarhu lietas» izgāšanos, kā rezultātā ir iestājušās būtiski kaitīgas sekas, šodien komisijas sēdē sacīja žurnāla «Ir» galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Viņa norādīja, ka pašlaik nav iespējams sabiedrībai un medijiem iepazīties ar izmeklēšanas materiāliem, tāpēc komisija varētu atrast iespēju, lai sabiedrībai tomēr būtu iespēja iepazīties ar šīs lietas dokumentiem.

Žurnāla «Ir» komanda uzskata, ka kriminālprocess tika nepamatoti izbeigts un ka uz izmeklēšanas iestādēm gulstas «ēna» par līdz galam nepaveikto darbu kompetences un resursu trūkuma, nolaidības vai prettiesiskas ietekmēšanas dēļ. Tāpēc šajā jautājumā komisijai būtu jāizvērtē visaugstāko amatpersonu atbildību, skaidroja Ločmele.

«Ir» žurnāliste Indra Sprance šodien komisijas sēdē prezentēja pārskatu par valsts sagrābšanas pazīmēm žurnālā publiskotajās «oligarhu sarunās», norādot uz konkrētu personu teikto par darbībām privātās interesēs. Žurnāliste arī citējot sarunu dalībnieku izmantoto necenzēto leksiku.

Kā ziņots, iniciatīva par parlamentārās izmeklēšanas rīkošanu šajā lietā tapa tieši pēc «Ir» publicētajām «oligarhu sarunām».

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu