Koalīcijas partneri respektē «Vienotības» tiesības virzīt jaunu ekonomikas ministra kandidātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcijas partneri respektē partijas «Vienotība» tiesības virzīt jaunu ekonomikas ministra kandidātu pēc tam, kad pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) nolēmis atstāt šo amatu, lai varētu kļūt par «Vienotības» frakcijas vadītāju.

To aģentūrai LETA apliecināja gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Brigmanis norādīja, ka Ašeradena gaidāmā kļūšanas par «Vienotības» frakcijas vadītāju vērtējama kā loģisks solis, jo partijas vadītājam ir pareizi strādāt kopā ar deputātiem, kas lemj par svarīgiem jautājumiem.

Dzintars apliecināja, ka valdības stabilitāti šis jautājums neietekmē.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens (V) izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu «Vienotības» frakciju.

Ašeradens šodien partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, «Vienotībai» piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.

Jautājums par «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kurā plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Ašeradenam, pieņemot deputāta mandātu, darbs Saeimā būs jāatstāj Astrīdai Harju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu