Lembergs saskaitījis, ka pret viņu veikti 580 cilvēktiesību pārkāpumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs («Ventspilij un Latvijai») ir iesniedzis Rīgas apgabaltiesai iesniegumu, kurā lūdz izbeigt pret viņu it kā veiktos cilvēktiesību pārkāpumus kriminālprocesa iztiesāšanas gaitā, apstiprināja Rīgas apgabaltiesā.

Tiesā arī norādīja, ka pats iesniegums ir aptuveni 20 lappuses garš, taču tam ir daudz pielikumu, kas satur norādes uz to, kādi apsūdzētā tiesību aizskārumi, viņaprāt, ir pieļauti.

Pagaidām nav zināms, kad iesniegums tiks izskatīts, norādīja tiesā.

Iesniegumā Lembergs, pēc paša stāstītā, iztirzājis 580 cilvēktiesību pārkāpumus, kas veikti pret viņu četrarpus gadu laikā, iztiesājot krimināllietu Rīgas apgabaltiesā. Lemberga paziņojumā presei minēts, ka par pārējiem četriem tiesvedības gadiem tiks iesniegts jauns lūgums, kad tiks novērsti šajā iesniegumā minētie pārkāpumi.

Starp lūgumā minētajiem pārkāpumiem Lembergs norāda, ka viņam nav ļauts filmēt un tiešraidē pārraidīt savas tiesas sēdes, tādējādi ierobežojot atklātību.

Lembergs arī norāda, ka plāno tuvākā laikā iepazīstināt sabiedrību ar šī lūguma saturu.

Jau ziņots, ka Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Ansis Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu