Kalniete: Partijas un frakcijas vadītāja amatu apvienošana Ašeradenam dos ietekmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) lēmums savienot partijas valdes priekšsēdētāja un frakcijas vadītāja amatus ir ļoti pareizs, jo dos viņam daudz lielākas iespējas ietekmēt politiku un atjaunot «Vienotību», pārliecināta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» Kalniete teica, ka «Vienotībai» ir labs pamats, lai varētu «pāršķirt lappusi». Viņa uzskata, ka tagad visiem būtu jākoncentrējas uz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Kalniete piebilda, ka fragmentēta politiskā vide neveicina politikas veidošanu. Svarīgi esot, lai tādi jauno partiju vadītāji kā Daniels Pavļuts (Par!) un Jānis Bordāns (JKP) to apzinātos.

Lūgta precizēt, vai tādējādi atbalsta aizvadītajā nedēļā no vairāku politisko spēku pārstāvjiem izskanējušo ideju par apvienošanos uz nākamā gada Saeimas vēlēšanām, Kalniete konkrētu atbildi nesniedza, vien norādīja, ka viņu mulsina šī paziņojuma autori. «Mums ir jādomā par paaudžu maiņu,» viņa akcentēja.

Jau vēstīts, ka vairāki partijas «Latvijas attīstībai» un atsevišķi «Vienotības», Latvijas Reģionu apvienības un Vidzemes partijas politiķi aizvadītajā nedēļā izplatīja paziņojumu, aicinot izbeigt politisko spēku sadrumstalotību un apvienot mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas. Starp viņiem ir arī Mārtiņš Bondars (LRA/LA), Artis Pabriks (V), Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) un Juris Pūce (LA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu