Premjers: Patlaban nav jēgas revidēt Nacionālo attīstības plānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Patlaban nav jēgas revidēt «Nacionālo attīstības plānu 2020» (NAP2020), šodien NAP2020 veltītā konferencē uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Runā premjers atcerējās, ar kādām grūtībām NAP2020 tika gatavots. Tajā pašā laikā viņš pauda pārliecību, ka NAP2020 būtu jāmeklē kļūdas, lai tās turpmāk nepieļautu.

Ministru prezidents atzina, ka, veidojot šīs valdības rīcības plānu, puses stingri turējušās pie NAP2020 ietvertajiem principiem, bet to, vai tiks īstenots attīstības plānā ietvertais mērķis - nodrošināt «ekonomisko izrāvienu» - rādīs laiks.

Kučinskis ir pārliecināts, ka NAP2020 mērķu īstenošanā būtiskākie faktori būs produktivitāte un eksports. Viņš piebilda, ka, lai veicinātu produktivitāti, jāpieņem nepopulāri lēmumi un smagi jāstrādā.

Tajā pašā laikā Ministru prezidents uzskata, ka patlaban nebūtu jātērē enerģija NAP2020 revidēšanai, jo attīstības plānā ir ietvertas galvenās prioritātes, kas joprojām ir aktuālas un īstenojamas.

NAP2020 ir augstākais nacionāla līmeņa vidēja termiņa plānošanas dokuments. Dokumenta mērķis ir vienoties par būtiskākajām vidēja termiņa prioritātēm, to rīcības virzieniem, mērķiem, kā arī to sasniegšanas rādītājiem. NAP2020 ir tapis, Pārresoru koordinācijas centra ekspertiem sadarbojoties ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem, ministrijām, plānošanas reģioniem un pašvaldībām.

NAP2020 redzējums par Latviju 2020.gadā - «Ekonomikas izrāviens - katra Latvijas iedzīvotāja un valsts labklājības pieaugumam.»

Iepriekšējo reizi vērtējums «NAP2020» izpildi sniegts 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu