Kučinskis: Valsts ar iedzīvotājiem komunicē stihiski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban valsts ar iedzīvotājiem komunicē stihiski, piektdien «Nacionālam attīstības plānam 2020» (NAP2020) veltītā konferencē atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Runājot par sabiedrības zemo uzticību politiķiem, Kučinskis sacīja, ka šis jautājums ir valdības dienaskārtībā, turklāt arī šodien notiekošā NAP2020 veltītā konference kalpo kā dialogs ar sabiedrību.

Premjers stāstīja, ka, gatavojot pirmo attīstības plānu, bijusi ideja par plānā paveikto informēt sabiedrību, piemēram, Ķīpsalā. Tāpēc viņš ir pārliecināts, ka, gatavojot nākamo NAP, tajā ir jāparedz, kādā veidā par paveikto informēt sabiedrību.

«Patlaban mēs to darām stihiski un man tam nav attaisnojuma. Atzīstu, ka komunikācija par NAP nav pietiekama,» piebilda Kučinskis.

Bankas «Luminor» ekonomists Pēteris Strautiņš pauda pārliecību, ka valdība var pielikt pūles reitingu celšanai, tomēr posttotalitārā sabiedrībā to būs grūti paveikt un tas var prasīt vairākus desmitus gadu.

Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) piebilda, ka politiķu zemais reitings ir pašu vaina, jo visai bieži politiķi neredz perspektīvā. «Politiķim ir jābūt tam, kas spēj redzēt tālāk un plašāk,» uzsvēra Zariņš.

NAP2020 ir augstākais nacionāla līmeņa vidēja termiņa plānošanas dokuments. Dokumenta mērķis ir vienoties par būtiskākajām vidēja termiņa prioritātēm, to rīcības virzieniem, mērķiem, kā arī to sasniegšanas rādītājiem. NAP2020 ir tapis, Pārresoru koordinācijas centra ekspertiem sadarbojoties ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem, ministrijām, plānošanas reģioniem un pašvaldībām.

NAP2020 redzējums par Latviju 2020.gadā - «Ekonomikas izrāviens - katra Latvijas iedzīvotāja un valsts labklājības pieaugumam.»

Iepriekšējo reizi vērtējums «NAP2020» izpildi sniegts 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu