Platpers: NSL tēlu ietekmē tas, ka Sudraba nav mēģinājusi kliedēt publiskus pārmetumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Akmens, kas velk dziļumā partiju «No sirds Latvijai» (NSL), saistīts ar to, ka politiskā spēka līdere Inguna Sudraba nav kliedējusi viņai publiski veltītos pārmetumus, uzskata Saeimas deputāts Arvīds Platpers (NSL).

NSL kongresa debatēs Platpers norādīja, ka Sudraba nav pietiekami mēģinājusi kliedēt pirms trim gadiem paustās aizdomas par iespējamo došanos uz Maskavu privātā lidmašīnā. Vēlāk žurnālistiem viņš pieminēja arī «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbību, piesaistot pārmetumus raisošus ekspertus, kas neesot bijis pareizs solis.

Politiķis klāstīja, ka, tiekoties ar cilvēkiem ārpus Rīgas un pieminot Sudrabas vārdu, cilvēki norobežojoties. Viņš pirms kongresa esot vairākas stundas runājis ar jauniecelto partijas ģenerālsekretāru Dmitriju Kostojanski, kurš esot solījis risināt šo jautājumu.

Sarunā ar žurnālistiem Platpers pauda, ka ir svarīgi redzēt, kā NSL plāni un ieceres īstenosies dzīvē. Tad viņš arī lems par turpmāko darbību partijā. Vienlaikus politiķis neuzskata, ka Sudrabai būtu jāatkāpjas no partijas vadītājas amata.

Debatēs izskanēja arī pretējie viedokļi, un partijas biedri slavēja Sudrabu. Piemēram, Ineta Feldmane, kura esot nesen iestājusies partijā, bija izbrīnīta par šādu Platpera nostāju. Viņa vaicāja, vai arī uz citiem godīgiem cilvēkiem Latvijā nemēģinot mest ēnu.

Kā ziņots, NSL šodien pulcējās ikgadējā kongresā, lai diskutētu par līdz šim izdarīto un iecerēto partijā, pašvaldībās un Saeimā.

Iepriekš laikraksti «Latvijas Avīze» un «Diena» vēstīja, ka neapmierinātībā ar partijas vadības darbu un neizpratnē par Ingunas Sudrabas rīcību parlamentārās izmeklēšanas komisijā vairāki viņas vadītās «No sirds Latvijai» Saeimas frakcijas deputāti apsver iespēju pamest frakciju un turpināt darboties kā neatkarīgie deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu