Čakša: VM saruna ar ģimenes ārstiem vairs nenotiek pēc būtības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sarunās ar ģimenes ārstiem Veselības ministrija (VM) ir iegājusi fāzē, kurā diskusija vairs nenotiek pēc būtības, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Pēc viņas teiktā, kad Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) definētie problēmjautājumi tiek pārrunāti darba grupā, puses šķietami spēj vienoties, taču vēlāk asociācija vienalga izrāda neapmierinātību.

Ņemot vērā minēto, ministre domā, ka LĢĀA dara visu iespējamo, lai paliktu uzmanības centrā, tāpēc arī tiekot zaudēta koncentrēšanās.

Runājot par e-veselību, pret kuras lietošanu LĢĀA turpina iebilst,

Čakša sacīja, ka pie sistēmas uzlabojumiem tiek aktīvi strādāts - speciāla komanda braukā pa Latvijas reģioniem, izvērtējot tehniskās problēmas

un cenšoties atrast risinājumus katrā individuālā gadījumā.

Ministre atgādināja, ka e-veselības sistēmas ieviešanai ir bijis pietiekami ilgs pārejas periods, bet daļa ģimenes ārstu to nav izmantojusi. Patlaban līgumus par e-veselības sistēmas lietošanu esot noslēguši vairāk nekā 40% ģimenes ārstu.

Vaicāta, ar ko šī VM un LĢĀA nespēja vienoties beigsies,

Čakša atbildēja, ka «gudrākais piekāpjas, un vienmēr ir iespēja izvēlēties, kurš tas ir».

Tomēr uz jautājumu pēc būtības viņa neatbildēja, taču pauda cerību, ka kopsaucējs tiks atrasts, pat ja tas nebūs viegli.

Ministre gan aicināja LĢĀA nemēģināt neuzspiest ģimenes ārstiem streiku tad, kad sāksies gripas sezona, jo tas būtu «noziedzīgi pret iedzīvotājiem».

Kā ziņots, LĢĀA ilgstoši nespēj panākt vienošanos ar VM par dažādiem ar praksi saistītiem jautājumiem, tāpēc asociācija ir aicinājusi ģimenes ārstus turpināt «lēno streiku», kas izpaužas kā ierobežota pacientu apkalpošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu