Aptauja: Vairums iedzīvotāju uzskata, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Vairums Latvijas iedzīvotāju pārliecināti, ka kopumā valdība nerespektē sabiedrības viedokli, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad septembrī iedzīvotājiem tika lūgts izteikt savu vērtējumu apgalvojumam, ka kopumā valdība respektē sabiedrības viedokli. 80% iedzīvotāju šim apgalvojumam kopumā nepiekrita - 48% tam drīzāk nepiekrita, bet vēl 40% - pilnībā nepiekrita.

Šī gada rezultāts kopumā nav mainījies - izmaiņas fiksētas tikai iedzīvotāju kategoriskākā noskaņā. Tas nozīmē, ka šogad tam, ka valdība kopumā respektē sabiedrības viedokli, pilnībā nepiekrita par sešiem procentpunktiem vairāk iedzīvotāju. Viskategoriskākā attieksme novērota 2009.gadā, kad 57% aptaujāto bija pilnībā pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli. Togad arī mazākais iedzīvotāju īpatsvars - tikai septiņi procenti - uzskatīja, ka valdība kopumā respektē sabiedrības viedokli.

Šogad šādu viedokli pauda 12% iedzīvotāju, norādot, ka piekrīt apgalvojumam, ka valdība kopumā respektē sabiedrības viedokli.

Vēl septiņiem procentiem iedzīvotāju bija grūtības sniegt konkrētu vērtējumu šajā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu