Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības «Zapad» nevar skatīt atrauti no šodienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības «Zapad» nevar skatīt atrauti no šodienas drošības situācijas, šodien Baltijas valstu un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanās reizē sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera birojā informēja, ka šajā sanāksmē tika apspriestas tēmas saistībā sadarbību Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, Eiropas Savienības (ES) jautājumiem, drošību reģionā, enerģētikas drošību, hibrīdapdraudējuma draudiem, kā arī transatlantiskajām attiecībām un ANO jautājumiem.

Liela nozīme tikšanās laikā tika piešķirta drošības stiprināšanai reģionā. Tika norādīts, ka šovasar ir noslēgusies NATO paplašinātās klātbūtnes spēku izvietošana Baltijas valstīs, tādejādi ieviešot NATO Velsas un Varšavas samitu lēmumus. Tās mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos.

Latvijas Ministru prezidents arī akcentēja, ka, diskutējot par drošības jautājumiem, nevar nepievērst uzmanību šogad Krievijas un Baltkrievijas kopīgi rīkotajām militārajām mācībām «Zapad 2017».

«Tās nav skatāmas atrauti no šodienas drošības situācijas kopumā un Krievijas rīcības kopš notikumiem Ukrainā un Krimas aneksijas. Mācību scenārijs, to apjoms, tvērums, spēku koncentrācija pie NATO robežām, kā arī mācību laikā novērotie hibrīda apdraudējuma elementi liecina, ka Krievija konsekventi turpina mērķtiecīgu politiku,» pauda Kučinskis.

Tāpat premjers akcentēja, ka nedrīkst novērtēt par zemu hibrīdapdraudējuma iespējas. «Vēlētos atzīmēt sadarbību ar Somiju Eiropas Hibrīddraudu analīzes izcilības centra izveidē. Latvija aktīvi iesaistās centra darbā. Ceram, ka tas sniegs nozīmīgu ieguldījumu hibrīdā apdraudējuma analīzē,» teica Ministru prezidents.

Viesojoties Somijā, Kučinskis arī pasniedza vienu no augstākajiem Latvijas apbalvojumiem - Atzinības krustu - Somijas Robežsardzes ģenerālleitnantam Jāko Sakari Kaukanenam par ieguldījumu drošības stiprināšanā reģionā, it īpaši Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu