Rinkēvičs: Latvijas un ES interesēs ir stabils Rietumbalkānu reģions

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas un visas Eiropas Savienības (ES) interesēs ir stabils Rietumbalkānu reģions, šodien tikšanās laikā ar Maķedonijas ārlietu ministru Nikola Dimitrovu sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, tikšanās laikā ministri pārrunāja starptautiskās aktualitātes, situāciju Rietumbalkānos, Maķedonijas integrāciju NATO un ES, kā arī Latvijas un Maķedonijas divpusējās attiecības.

Sarunā Rinkēvičs uzsvēra Latvijas atbalstu Maķedonijas integrācijai ES un aicināja turpināt īstenot nepieciešamās reformas. Ministrs atzinīgi novērtēja Maķedonijā īstenoto «Twinning» projektu «Likuma varas stiprināšana», kas tapa Latvijas Tieslietu ministrijai sadarbojoties ar Horvātiju, un pauda Latvijas gatavību arī turpmāk dalīties savā ES integrācijas pieredzē.

Rinkēvičs apliecināja Latvijas atbalstu NATO atvērto durvju politikai un Maķedonijas centieniem pievienoties aliansei. «Latvijas un visas Eiropas Savienības interesēs ir stabils Rietumbalkānu reģions,» atzīmēja ministrs, runājot par situāciju Rietumbalkānos.

Abi ministri piekrita, ka divpusējās attiecības starp Latviju un Maķedoniju ir labas, bet vienojās, ka ir jāpaplašina politiskais dialogs un sadarbība ekonomikā un kultūras jomā. Ministri atzinīgi novērtēja parlamentāro kontaktu attīstību un to, ka Dimitrova vizītes laikā Saeimā nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Maķedonijas parlamentu.

Maķedonijas ārlietu ministrs Latvijā uzturas no 1.novembra līdz šodienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu