Pētījums: Latvijas tiesnešiem mediji ir «lielākais apdraudējums»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Starp 26 valstīs aptaujātajiem tiesnešiem Latvijas tiesneši savu individuālo neatkarību novērtē viszemāk, liecina Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) veiktais pētījums.

Latvijas tiesneši savu individuālo neatkarību novērtē ar 7,4 no 10 ballēm, kas ir zemākais rādītājs starp aptaujātajām valstīm. Otrs zemākais rādītājs ir Albānijā, kurā tiesneši savu individuālo neatkarību novērtē ar 8,1. Savukārt Lietuvā tiesneši to novērtē ar 8,2, bet Igaunijā ar 9.

Par galveno apdraudējumu savai individuālai neatkarībai Latvijas tiesneši uzskata medijus. 39% no aptaujātajiem tiesnešiem uzskata, ka mediji ar savu rīcību var neadekvāti ietekmēt tiesnešus. Vienīgā valsts, kurā tiesneši jūtas apdraudētāki no medijiem, ir Itālija, kurā 64% no aptaujātajiem tiesnešiem uzskata, ka mediji neadekvāti ietekmē tiesnešu darbu.

Aptaujā redzams, ka Latvijas tiesneši izjūt apdraudējumu arī no lietā iesaistītajām pusēm un to pārstāvjiem, kā arī no tiesu administrācijas jeb izpildvaras.

No Latvijas aptaujā piedalījās 224 tiesneši jeb 39,5% no visiem Latvijas tiesnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu