Premjeram bažas, ka Āboltiņas izslēgšana mainīs «Vienotības» attieksmi pret budžetu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc vakardienas notikumiem, kad no partijas «Vienotība» izslēdza vienu no tās līderēm Solvitu Āboltiņu, Ministru prezidentam Mārim Kučinskim ir bažas par «Vienotības» frakcijas attieksmi, izskatot budžeta jautājumu.

Šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» premjers atzina, ka plāno sazināties ar «Vienotības» pārstāvjiem, lai sarunātu tikšanos un izrunātu jautājumus par to, cik frakcija būs vienota budžeta jautājumā.

«Protams, vakardienas lēmums man bija pārsteigums, taču atliekot malā emocijas, jāuzsver, ka nākamā gada budžets ir pirmais un lielākais izaicinājums, jo negribētos, ka vakardienas notikumi iespaidotu līdzsvaru koalīcijā par budžeta jautājumu, tādējādi Saeimā radot haosu,» sacīja premjers.

Jau ziņots, ka vakar bijušo partijas «Vienotība» līderi, līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

«Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens vakar pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka ekonomikas virzīšanas process ticis diskreditēts ar iekšējiem procesiem. Āboltiņa rīkojusies pretēji valdes lēmumam par jauna ministra virzīšanu un situācijas komentēšanu.

Ašeradens norādīja, ka Āboltiņa ignorējusi valdes lēmumu un publiski komentējusi kandidātus. Tāpat viņa esot aicinājusi vairākus cilvēkus pieteikties par kandidātiem, kā arī pretnostatījusi frakcijas darbu pret valdes darbu.

Viņš uzsvēra, ka nespēj akceptēt «šāda veida intrigas», būdams partijas vadītājs. Līdz ar to rosināja lemt par Āboltiņas izslēgšanu.

Par to, kurš vadīs Saeimas Nacionālās drošības komisiju Ābotliņas vietā, partija vēl neesot lēmusi.

Ašeradens nolēmis palikt ekonomikas ministra amatā, savukārt «Vienotības» Saeimas frakciju plānots uzticēt vadīt deputātam Hosamam Abu Meri.

Āboltiņa vadīja «Vienotību» kopš 2011.gada līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā «Vienotība» ir guvusi atzīstamus panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr pēdējā laikā partija ir piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu