Seriāla cienīgi notikumi Latvijas politikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Eglītis

Nākamā ekonomikas ministra kandidatūras izvirzīšana beigusies ar daudz interesantākiem notikumiem Latvijas politikā. No partijas «Vienotība» izslēgta tās ilggadējā līdere Solvita Āboltiņa. Politiķis Arvils Ašeradens turpinās vadīt ekonomikas nozari, tādējādi nevienam no iepriekš pieminētajiem ministra amata kandidātiem, pat Vilnim Ķirsim, nebūs iespēja sevi pierādīt augstajā amatā.

Sociālo tīklu lietotāji «Vienotības» paziņojumu sagaidījuši gan ar aizrautību, gan šaubām. Kāds tvitera lietotājs ķēries pie plakātu darināšanas trillerim ar Āboltiņu galvenajā lomā, savukārt citi diskutēt par to, kurš tad kuru īstenībā «izmeta». Izskan arī šaubas par to, vai Āboltiņas izslēgšana no partijas nav paredzēta «Vienotības» reitingu celšanai, ņemot vērā to, ka viņa tāpat grasījās pamest politiku. Savukārt deputāts Artuss Kaimiņš ir sajūsmā, ka Āboltiņa pievienosies viņam uz bezpartejisko deputātu sola.

Jau ziņots, ka pēc Āboltiņas izslēgšanas no partijas Ašeradens nolēmis palikt ekonomikas ministra amatā, savukārt «Vienotības» Saeimas frakciju plānots uzticēt vadīt deputātam Hosamam Abu Meri.

Iepriekš Ašeradens bija plānojis atstāt darbu valdībā un vadīt frakciju. Savukārt Āboltiņa bija iecerējusi līdz gada beigām nolikt deputātes mandātu, lai dotos strādāt ārlietu dienestā.

Āboltiņa vadīja «Vienotību» kopš 2011.gada līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu