Ašeradens: «Vienotībai» ir pēdējā iespēja mainīties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotība» ir pēdējā iespēja mainīties, un tas jau notiek, atklātā vēstulē politiskā spēka biedriem norāda partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (V).

«Es ļoti labi apzinos, ka sabiedrības uztverē «Vienotība» šobrīd drīzāk saistās ar augstprātību, un mūs vērtē kā partiju, kura savas vērtības ir paslaucījusi zem tepiķa. Mūsu kopīgs uzdevums ir to mainīt, mēs to vēlamies un tā ir partijas iespēja atjaunot savu autoritāti sabiedrības acīs,» pauž Ašeradens.

Politiķis uzsver, ka pašlaik partijā notiek «saliedēšanās ap demokrātiski ievēlētu jauno partijas valdi un tās vadītāju». «Prakse, ka partijā pastāv vairāki varas centri, kas dara katrs kaut ko savu, brīžam nonākot pilnīgā pretrunā ar partijas vienoto un oficiālo nostāju, ir nekavējoties jāpārtrauc,» akcentē politiķis.

Viņaprāt, partijas konsolidācija ļaus tai sakopot spēkus gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un panākt tajās cieņpilnu rezultātu. «Partijas dalīšanās grupējumos un frakcijās var novest tikai pie tā, ka «Vienotība» sairs, par lielu prieku visiem politiskajiem konkurentiem un nelabvēļiem,» uzskata Ašeradens.

Lai partija spētu mainīties, ir jāpieņem uz partijas ilgtspēju vērsti lēmumi, pauž politiķis. «Tāds ir arī lēmums izslēgt Solvitu Āboltiņu no partijas. Viņas agrākie nopelni «Vienotības» panākumos nav noliedzami, taču vēsture māca, ka divvaldība ne ar ko labu nebeidzas. Partija nevar pieļaut vairāku varas centru pastāvēšanu, nebeidzama pretstāvēšana partijas valdes lēmumiem nav pieņemama. Partijas šķelšana, intrigas un aizmuguriska rīcība netiks akceptēta,» teikts Ašeradena vēstulē.

Viņš akcentē, ka partijas pārstāvjiem ir jāaizmirst domstarpības. «Tikai tad, ja mēs apvienosim visus savus spēkus, «Vienotībai» būs izredzes atkal kļūt par partiju, kura apvieno, cīnās par tautas interesēm un dod cerību par labāku Latviju saviem vēlētājiem,» uzskata partijas priekšsēdētājs.

Politiķis mudina netērēt enerģiju strīdiem un «ēnu spēlēm» partijas iekšienē. Viņa mērķis paredzot veidot harmonisku sadarbību starp partijas valdi, frakciju un nodaļām.

Pēc Ašeradena domām, Latviju cels tie politiskie spēki, kas noraida postpadomju Latvijas modeli un godprātīgi iestājas par demokrātisku, pārtikušu, eiropeisku Latviju. «Tā ir «Vienotības» vērtību sistēma, kas ir svarīga man kā partijas vadītājam, par ko iestājas partijas jaunā valde, pārliecinošs vairākums partijas biedru. Ļoti būtiski, ka šī vērtību sistēma joprojām ir aktuāla un pieprasīta sabiedrībā, diemžēl «Vienotība» šobrīd nav spējusi šo karogu noturēt pietiekami augstu,» norāda politiķis, uzsver, ka partijā ir sācies pārmaiņu process.

Kā ziņots, partijas valde vakar nolēma no politiskā spēka izslēgt Āboltiņu, bet Saeimas frakcijas rekomendēt par tās vadītāju apstiprināt deputātu Hosamu Abu Meri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu