Šadurskis: Par mācībām vidusskolā latviešu valodā visgrūtāk būs vienoties ar tiem, kas jautājumu politizē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Par virzību uz vispārizglītojošo mācību priekšmetu apgūšanu latviešu valodā vidusskolu 10.-12.klasēs visgrūtāk būs vienoties ar tiem, kas jautājumu politizē, šodien pēc Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdes žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ministrs uzsvēra, ka patlaban ir vērojami mēģinājumi politizēt izglītības plānošanas procesu, to sasaistot ar politisko kampaņu, tam vai citam spēkam iegūstot politiskās dividendes.

«Vislielākās grūtības būtu vienoties ar tiem cilvēkiem, kas, slēpjoties aiz profesionāļa piesega, mēģinātu risināt savus politiskos un partejiskos jautājumus,» paziņoja politiķis.

Šodien uz Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdi bija ieradies Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins (S). Taču viņa klātbūtne sēdē nav bijusi ilga - Mamikinam palūgts sēdes norises vietu atstāt, jo viņš nebija iekļauts sēdes dalībnieku lokā.

No sēdes tika palūgts aiziet arī pagājušajā nedēļā pie Izglītības un zinātnes ministrijas notikušās protesta akcijas organizators Degi Karajevs.

Kā ziņots, 6.oktobrī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) paziņoja, ka 2020./2021.mācību gadā vispārizglītojošajās vidusskolās visus vispārizglītojošos mācību priekšmetus iecerēts mācīt tikai latviešu valodā, saglabājot mazākumtautību skolēniem iespēju dzimtajā valodā apgūt mazākumtautību valodu, literatūru un ar kultūru un vēsturi saistītus priekšmetus.

Īsi pirms tam nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) paziņoja, ka aicinās koalīcijas partijas atbalstīt valsts un pašvaldību skolu pāreju uz mācībām tikai valsts valodā. Vēlāk VL-TB/LNNK vienojās kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt likuma grozījumus par pāreju uz izglītību latviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu