Kūtris rosina aiznākamajās Saeimas vēlēšanās samazināt iekļūšanas barjeru parlamentā līdz 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas opozīcijas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) rosina likumā noteikt, ka, sākot ar aiznākamajām Saeimas vēlēšanām, iekļūšanas barjera parlamentā tiktu samazināta no 5% līdz 3%.

Tāpat politiķis rosina aiznākamajās vēlēšanās ļaut balsotājiem vēlēšanu zīmē papildus ierakstīt kandidātus no citiem tajā pašā vēlēšanu apgabalā pieteiktajiem kandidātu sarakstiem.

Saskaņā ar parlamentārieša priekšlikumu, vēlēšanu zīmē atbalstīto - nenosvītroto un papildus ierakstīto - kandidātu skaits drīkstētu par trim kandidātiem pārsniegt vēlēšanu apgabalā ievēlējamo deputātu skaitu. Ierakstot citus kandidātus, vēlētājam būtu jānorāda saraksta numurs un konkrētā kandidāta vārds un uzvārds.

Apkopojot vēlēšanu rezultātus, par labu kandidātam būtu jāskaita arī tās vēlēšanu zīmes, kurās viņa vārds un uzvārds ir ierakstīts cita kandidātu saraksta vēlēšanu zīmē.

Iepriekš Kūtris šos grozījumus par «grozāmajiem sarakstiem» rosināja 2015.gadā, bet tolaik tie neguva parlamenta atbalstu.

Deputāts aicina noteikt, ka viņa piedāvātās izmaiņas stājas spēkā 2019.gadā. Līdz ar to tās attiektos uz aiznākamajām Saeimas vēlēšanām, kas paredzētas 2022.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu