Jaunups: Bažas par ZZS un «Saskaņas» sadarbību nākamajā valdībā ir diletantisks sauklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Bažas par iespējamo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un «Saskaņas» sadarbību nākamajā valdībā ir vienīgi infantils un diletantisks priekšvēlēšanu sauklis, kas orientēts uz mazzinošu vēlētāju, sacīja partijas «Latvijas attīstībai» valdes loceklis Edgars Jaunups.

Pēc viņa teiktā, katrs cilvēks, kurš kaut ko zina par Latvijas politiku, saprot, ka «dabūt cauri lēmumu iet koalīcijā ar «Saskaņu» ZZS ir tikpat neiespējami kā nacionālajā apvienībā». «Vidējais ZZS deputāts Saeimā ir tik nacionāls, ka būtībā neatšķiras no «tēvzemiešiem«. Aivars Lembergs (»Latvijai un Ventspilij«), iespējams, gribētu tādu koalīciju, bet viņam jau sen nav tik lielas ietekmes ZZS, lai noteiktu, ar ko viņi ies koalīcijā,» uzskata Jaunups.

Politiķis ir pārliecināts, ka ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis nekad nepiekristu iet koalīcijā ar «Saskaņu», jo viņš ir «jau cilvēks gados un domā, kā noslēgt savu politisko karjeru». Neskatoties uz savu kādreizējo padomju darba pieredzi, pēdējos 20 gados Brigmanis ir būvējis savu tēlu kā ļoti nacionāls politiķis, novērojis Jaunups.

«Es šo atsevišķu žurnālistu un «Vienotības» biedru histēriju par ZZS un «Saskaņas» koalīcijas nepieļaušanu vērtēju tikai kā priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļu,» uzsvēra «Latvijas attīstībai» valdes loceklis, vienlaikus gan norādot, ka ZZS un Brigmanis Latvijai ir bīstami pavisam citu iemeslu dēļ - viņi tur valsti stagnācijā. «Mēs atpaliekam nu jau ne tikai no Igaunijas, bet arī no Lietuvas, cilvēki aizbrauc un pesimisms vairojas,» sacīja politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu