Vējonis: Visi ir ieinteresēti, lai valsts pārvalde būtu maza, efektīva un mazāk birokrātiska

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Visi ir ieinteresēti, lai valsts pārvalde būtu maza, efektīva un mazāk birokrātiska, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents pauda apņēmību sekot līdzi valdības vakar atbalstītajam valsts pārvaldes reformu plānam, kurā iezīmēti konkrēti mērķi.

«Sekošu līdzi, lai valdība pildītu pašas pieņemtos lēmumus un lai notiktu valsts pārvaldes reforma. Mēs visi esam ieinteresēti, lai mums būtu maza un efektīva un mazāk birokrātiska valsts pārvalde - mazāk normatīvisma – vairāk atbildības par rezultātu,» teica Vējonis.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja valsts pārvaldes reformu plānu, paredzot, ka valsts pārvaldē nodarbināto skaits līdz 2020.gadam ik gadu tiks samazināts par 2%. Valdība vienojās, ka ministrijas sadarbībā ar Valsts kanceleju sagatavos izvērtējumu par resorā nodarbināto skaita samazinājumu un līdz 2018.gada 1.martam iesniegs to Valsts kancelejā, kura apkopos informāciju un rezultātus līdz 2018.gada jūnijam iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā.

Tāpat ministri vienojās, ka atlaižamo amata vietu statistikā varēs iekļaut arī tās amata vietas, kas tika likvidētas iepriekšējos divos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu