Jaunups: Ušakovu no Rīgas mēra amata neizdevās gāzt ZZS dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vasaras sākumā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) no amata neizdevās gāzt vien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pasīvās un nepārdomātās priekšvēlēšanu kampaņas dēļ, uzskata partijas «Latvijas attīstībai» valdes loceklis Edgars Jaunups.

Intervijā aģentūrai LETA viņš skaidro, ka, ja ZZS Rīgas pašvaldības vēlēšanās būtu aktīvāk cīnījusies un savākusi vēl pāris tūkstošus balsu, kas bija vajadzīgi tās ievēlēšanai, tad «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienība domē iegūtu mazāk nekā pusi mandātu, kas Ušakovam vairs nenodrošinātu pārvēlēšanu amatā.

«Ja atceramies laika posmu līdz 2017.gada janvārim-februārim, bija sajūta, ka priekšvēlēšanu kampaņas Rīgā vispār nebūs. Viss it kā plūda spēcīgā straumē uz Ušakova trešo termiņu Rīgas mēra amatā, un neviens pat neizrādīja vēlmi ar Ušakovu nopietni pacīnīties,» atgādina Jaunups.

Savukārt ar kampaņu «Gāžam Nilu» Latvijas Reģionu apvienība kopā ar partiju «Latvijas attīstībai», pēc Jaunupa domām, iekustināja Ušakova opozicionārus. «Arī «Vienotībai» automātiski radās sajūta, ka tai kā varas partijai ir kaut kas jādara. Kārtīgi saņēmās arī Jaunā konservatīvā partija (JKP) un beigās arī labi nostartēja,» norāda politiķis.

Pēc viņa domām, kampaņa «Gāžam Nilu» motivēja un mobilizēja visus tos vēlētājus, kuri gribēja Ušakova nomaiņu, izņemot ZZS atbalstītājus. «Visas pārējās partijas savu darbu izdarīja un iekļuva Rīgas domē. ZZS priekšvēlēšanu kampaņa Rīgā bija nesaprotama, kaut vai bijušā Valsts prezidenta Andra Bērziņa pēkšņā un neargumentētā pieaicināšana deputātu kandidātu sarakstā,» pārliecināts Jaunups.

Viņš novērojis, ka Rīgas domes vēlēšanās vienmēr ir bijusi daļa vēlētāju, kas atbalsta premjera partiju, taču «šā gada vēlēšanās premjera partija ZZS ieguva dramatiski zemu atbalsta procentu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu