Mūrniece: Tik daudzu NATO nāciju karavīru uz Latvijas zemes ir spēcīgs solidaritātes signāls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tik daudzu NATO nāciju karavīru kopā uz Latvijas zemes mūsu valsts drošības labad ir spēcīgs solidaritātes signāls, šodien parlamentā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), pateicoties NATO valstu karavīriem par ieguldījumu Latvijas drošībā.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas preses dienestā, Mūrniece tikās ar NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas un ASV karavīriem, kuri valsts svētku priekšvakarā apmeklēja Latvijas parlamentu. Kopā ar NATO sabiedrotajiem Saeimā viesojās arī Latvijas armijas karavīri.

«Esam lepni Saeimā svētku noskaņās uzņemt NATO spēku karavīrus Latvijā. Tik daudz nāciju kopā uz mūsu Latvijas zemes mūsu valsts drošības labad - tas ir spēcīgs solidaritātes signāls,» teica Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece, uzrunājot 110 NATO karavīrus, pateicās Kanādai, Albānijai, Itālijai, Polijai, Slovēnijai, Spānijai un ASV par lielo ieguldījumu Latvijas drošības un aizsardzības stiprināšanā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka nākamgad Latvijas aizsardzības nozares finansējums sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta.

NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas Latvijā mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos. Latvijā izvietoto kaujas grupu vada Kanāda. ASV karavīri rotācijas kārtībā Latvijā uzturas kopš 2014.gada, apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu kolektīvajā drošībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu