Kalniņa-Lukaševica: Nepieciešams stiprināt ES un NATO sadarbību kiberdrošībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Nepieciešams stiprināt Eiropas Savienības (ES) un NATO sadarbību kiberdrošībā un stratēģiskās komunikācijas jomā, 4.Kopējās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem veltītā simpozijā Kanādas pilsētā Otavā aicināja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, simpozijs «Stratēģiskie partneri darbībā: ES un Kanāda uzņemas kopīgas rūpes par starptautisko drošību» bija veltīts ES un Kanādas partnerībai, lai kopīgi sekmētu drošību pasaulē. Parlamentārā sekretāre uzrunā aicināja gādāt par katras valsts drošību, tādējādi stiprinot savu suverenitāti un dodot ieguldījumu starptautiskajā drošībā, vienlaikus veicinot starptautisko normu ievērošanu.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra Latvijas un Kanādas partnerības neatsveramo nozīmi reģionālajā drošībā un izteica pateicību Kanādai par vadošās valsts lomu NATO kaujas grupas izvietošanā Latvijā.

Viņa norādīja, ka, pateicoties NATO spēku izvietošanai Baltijā un Polijā, fiziska apdraudējuma risks Latvijai ir mazs, taču arvien jāsastopas ar dezinformācijas un apmelošanas kampaņām attiecībā uz NATO spēku klātbūtni. Tādēļ parlamentārā sekretāre aicināja stiprināt ES un NATO sadarbību kiberdrošībā un stratēģiskās komunikācijas jomā.

"ES un Kanādai ir vienota izpratne par to, kā starptautiskās organizācijas var veicināt mieru un drošību pasaulē, tostarp reaģējot uz tādiem modernajiem draudiem kā kiberuzbrukumi, hibrīdais apdraudējums un viltus ziņas,» aicinot stiprināt ES un Kanādas partnerību, sacīja Kalniņa-Lukaševica.

Parlamentārā sekretāre novērtēja 2016.gadā noslēgto Stratēģiskās partnerības nolīgumu starp ES un Kanādu, kas abiem reģioniem sniedz plašas iespējas dažādās jomās, piemēram, ļaujot ciešāk sadarboties pretterorismā.

Kalniņa-Lukaševica tikās arī ar Kanādas Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Metjū Dekorsī. Sarunā viņa uzteica Latvijas un Kanādas veiksmīgo divpusējo sadarbību ne tikai drošības jomā, Kanādai vadot NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā, kā arī izteica apņemšanos veicināt Latvijas un Kanādas tirdzniecības attiecību stiprināšanu, ieviešot ES un Kanādas tirdzniecības nolīgumu (CETA).

Ministrijā skaidroja, ka kopējās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem veltīto simpoziju jau ceturto gadu rīkoja ES delegācijas Kanādā. Šogad to atklāja ES delegācijas vadītājs, vēstnieks Pēteris Ustubs. Pasākums pulcē starptautisko attiecību un drošības politikas ekspertus no Eiropas un Ziemeļamerikas, kā arī augsta līmeņa valsts amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu