Ārstu resursa dēļ Veselības inspekcijā ieilgst ekspertīžu veikšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Novājinātā ārstu resursa dēļ Veselības inspekcijā (VI) ieilgst ekspertīžu veikšana, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» teica VI vadītāja Indra Dreika.

Viņa informēja, ka pirmajās trijās darba nedēļās, kopš stājusies VI vadītājas amatā, viņa iepazinusi inspekcijas darbu, mēģinājusi saprast kādi ir tās resursi un kā īstenot iecerētās pārmaiņas.

Viens no būtiskākajiem secinājumiem, esot tas, ka VI ir ārkārtīgi novājināts tieši ārstu resurss, tādēļ laicīgi neesot iespējams veikt ekspertīzes un nevar notikt savlaicīga uzraudzība.

Lai situāciju kaut daļēji atrisinātu, katram ārstam tiekot veidota atbalsta grupa, jeb palīgi, kas ļauj tam nenovērsties uz administratīvām lietām, bet gan koncentrēties uz ekspertīzes veikšanu, skaidroja iestādes vadītāja.

Jau ziņots, ka Dreika inspekcijā sāka strādāt no 1.novembra. Viņa plāno ieviest valsts pārvaldes reformas pamatprincipus, lai VI kļūtu par radošu, uz sabiedrības vajadzībām un klientiem orientētu iestādi, kas iekļaujas veselības aprūpes sistēmā kā iekšējais auditors. «Uzskatu, ka iestādes mērķus var sasniegt ar atbalstošām un preventīvām metodēm, nevis ar kontrolējošām un sodīšanas metodēm,» sacīja jaunā VI vadītāja.

Viņa uzsvēra, ka strādās, lai VI sniegtu cilvēkiem vajadzīgus pakalpojumus, nostiprinātu sabiedrības uzticību valsts piedāvātajai veselības aprūpes sistēmai.

Dreikas pirmie uzdevumi būšot izstrādāt VI darbības stratēģiju, rosināt sadarbību ar veselības aprūpes sistēmā strādājošām nevalstiskajām organizācijām.

Dreikai ir maģistra grāds sabiedrības vadībā un uzņēmējdarbības vadībā. Viņai ir ilggadēja pieredze vadošos amatos tādās organizācijās kā AAS «Ergo Latvija», Nacionālais veselības dienests, Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra un Jūrmalas pilsētas dome.

Valsts kanceleja atklātu konkursu uz vakanto VI vadītāja amatu izsludināja šā gada 28.jūlijā. Kopumā šim amatam pieteicās astoņi pretendenti.

Vērtēšanas komisija lēma, ka Dreika vislabāk atbilst VI vadītāja amata prasībām. Viņa ieguva visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā, kā arī labus vadības kompetenču novērtēšanas rezultātus.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija (VM) nolēma rotēt līdzšinējo VI vadītāju Aiju Mežsargu uz zemāku amatu iestādē, no kuras vadītājas amata viņa jau iepriekš tika aizrotēta.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu