Eksperts: Līdz Trampa impīčmentam vēl ejams tāls ceļš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ASV prezidenta Donalda Trampa «gāšanai» jeb impīčmentam republikāņiem vēl ejams tāls ceļš, jo šobrīd tam nav politiskās loģikas un republikāņi nejūt, ka no tā varētu ko iegūt, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mārtiņš Hiršs.

Viņaprāt, tik ilgi, kamēr republikāņi nebūs «ļoti sašutuši» par Trampu, nekas nemainīsies un impīčments nav gaidāms. Bet gadījumā, ja republikāņi sapratīs, ka Tramps apgrūtina viņu pārvēlēšanu, vai viņi neuzvar «atslēgas» štatos un mainīsies politiskā loģika, proti, Tramps nesīs vairāk zaudējumus nekā ieguvumus, tad kaut kas varētu mainīties, uzsvēra pētnieks.

«Jau ir gūti pirmie augstākā līmeņa pierādījumi, ka Trampa vēlēšanu kampaņa ir sadarbojusies ar Krievijas iestādēm. Daudziem vecās gvardes republikāņu senatoriem, piemēram, Džonam Makeinam, tas ir absolūti nepieņemami. Kongresā viennozīmīgi ir sajūta, ka Krievija ir iejaukusies vēlēšanās un pret Krieviju kongress ir izteikti negatīvi noskaņots,» piebilda Hiršs, sakot, ka Trampam tajā pašā laikā ir grūti kaut ko izmainīt attiecībās ar Krieviju.

Demokrāti jau vairākkārt mēģinājuši rosināt Trampa impīčmentu, tomēr Kongresā vairākums ir tieši republikāņiem, skaidroja pētnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu