Mūrniece pateicas Islandes latviešu skolai par latviskās piederības stiprināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā, tiekoties ar Islandes latviešu skolas skolotājiem, pateicās par darbu Islandē, lai stiprinātu latviešu valodu un latviskās piederības sajūtu ārpus Latvijas, informēja parlamenta Preses dienestā.

Mūrniece akcentēja, ka skolotāju darbs ir ļoti būtisks, lai diasporā saglabātu latviešu valodu, un novēlēja skolotājiem arī turpmāk tikpat entuziastiski un pašaizliedzīgi strādāt latviskuma uzturēšanā, lai saglabātu saikni ar dzimteni.

Saeimas priekšsēdētāja ar tautiešiem Islandē pārrunāja arī gatavošanos Latvijas simtgadei. Mūrniece pateicās par Latvijas proklamēšanas 99.gadadienas atzīmēšanu Reikjavikā, kad Latvijas simtgades karoga ceļā tautieši godināja mūsu valsts karogu. Mēs lepojamies, ka svinības ar savu klātbūtni pagodināja Islandes prezidents Gudni Torlācijs Johannesons, uzsvēra Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja no 27. līdz 30.novembrim uzturas Reikjavīkā, kur piedalās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu