Mūrniece aicina Moldovu turpināt reformas un sola Latvijas atbalstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Reformu plāna īstenošana ir priekšnoteikums Moldovas un Eiropas Savienības (ES) attiecību padziļināšanai, šodien tikšanās laikā ar Moldovas parlamenta prezidentu Andrianu Kandu sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

ES un Moldova ir vienojušās par spēcīgiem reformu instrumentiem, no kuriem svarīgākais ir Asociācijas līgums. Tagad Moldovai ir svarīgi parādīt redzamus reformu rezultātus, kur būtiska loma ir arī parlamentam, sacīja Mūrniece, apliecinot, ka Latvija turpinās ES atbalstīt Moldovu un Austrumu partnerības valstis kopumā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Kandu pateicās Latvijai par Austrumu partnerības valstu interešu aizstāvību ES, uzsverot, ka Latvija ir patiess Moldovas draugs.

Pārrunājot Austrumu partnerības samitu, kas novembrī notika Briselē, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka svarīgākais ir visu 34 valstu vienošanās par Austrumu partnerības turpināšanu un praktiskās sadarbības padziļināšanu.

Latviju un Moldovu vieno draudzīgas divpusējās attiecības un aktīvs politiskais dialogs arī parlamentārā līmenī, teica Mūrniece. Abām valstīm ir potenciāls sadarbībai ekonomikas un izglītības jomās.

Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Moldovas iekšpolitikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu