Zatlers par Šleseru: Apkaunot savu godu un vārdu neļaušu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Ja kāds cilvēks izvēlas melot - vienalga, kā viņš to dara, - katri nākamie viņa izteikumi ir vienkārši jauni meli! Katrs zina, ko viņš ir darījis. Ja ir piemirsis, tā ir viņa problēma. Apkaunot savu vārdu vai godaprātu es tomēr neļaušu,» bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā «Preses klubs», komentējot ziņu par to, ka Ainars Šlesers apsūdzējis Zatleru «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas apzinātā maldināšanā.

Jau ziņots, ka 30. oktobra parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē Šlesers pauda, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers «zvana un lūdzas», lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Eksprezidents gan uzstāj, ka pats Šlesers esot zvanījis viņam, nevis otrādi.

Zatlers sacīja, ka neuztraucas, jo zina, kas notika patiesībā, un uzskata, ka komisijai būtu jāturpina savs darbs. «Lai tik komisija turpina strādāt. Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas. Ja vienreiz samelojās, ir jāsamelojas vēlreiz. Es par savu patiesību esmu pārliecināts, un man ar to pietiek,» viņš apgalvoja raidījumā.

Zatleram esot grūti iedomāties, kāds ir Šlesera mērķis, izplatot šādas baumas. Turklāt viņš nedomā, ka šis jautājums ir pārāk svarīgs: ««Viņš teica, otrs teica» nav auglīga diskusija. Nedomāju, ka tas ir galvenais jautājums, kas jānoskaidro šai komisijai.»

Eksprezidents kritizēja arī līdzšinējo komisijas darbu, uzstājot, ka komisijai būtu vairāk jākoncentrējas uz iztaujāšanu. «Mani pārsteidza, ka cilvēki, kas nāca, sāka ar saviem uzstādījumiem un referātiem un tikai tad komisija sāka uzdot jautājumus. Manuprāt, komisijai būtu jāstrādā pēc principa - mēs, tautas vēlēti deputāti, vēlamies noskaidrot patiesību un jūs iztaujājam,» uzskata Zatlers.

Viņš pieļauj, ka komisija kļūdījusies, jo komisiju prakse Latvijā nav liela. «Mēs īsti nezinām, kā viņas vadīt, kādu rezultātu mēs īsti gribam sasniegt. Tas sasniegums noteikti ir politisks, nevis juridisks,» savu viedokli pauda Zatlers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu