Iekšlietu ministrs: Traģisku avāriju mazināšanai nepieciešams pārdomāt ceļu būvniecības stratēģiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Traģisku avāriju mazināšanai tikai ar ceļu policistiem un fotoradariem nebūs līdzēts, tāpēc nepieciešams ieguldīt līdzekļus arī atbilstošā ceļu infrastruktūrā, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Šorīt notikusī traģiskā avārija uz samērā nesen atjaunotās Tīnūžu-Kokneses šosejas, kur jau agrāk bijuši traģiski negadījumi, apliecina, ka nākotnē ir ļoti nopietni jādomā par ceļu būvniecības stratēģiju un jābūvē ceļu sadalošās joslas, norādīja ministrs.

Ministrs gan atzina, ka valstij līdzekļi ceļu infrastruktūrai nepietiek, līdz ar to daudzu ceļu stāvoklis ir neatbilstošs. «Lai izvairītos no traģēdijām ir jāinvestē infrastruktūrā un tikai ar policiju un fotoradariem šo problēmu nevarēs atrisināt,» piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka šorīt uz traģēdijām bagātās Tīnūžu-Kokneses šosejas satiksmes negadījumā dzīvību zaudējis viens cilvēks, bet vēl trīs cietuši.

Negadījums notika šosejas 24.kilometrā, kad automašīna «Citroen» sadūrās ar «Volvo» markas spēkratu.

Aģentūra LETA 2016.gada pavasarī rakstīja, ka uz šī autoceļa pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu