Bondars svētku brīvdienās domāšot, vai palikt LRA

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Nepamierināts ar vairākiem Latvijas Reģionu apvienības (LRA) lēmumiem, Rīgas domnieks Mārtiņš Bondars svētku brīvdienās domāšot, vai palikt šajā politiskajā spēkā, to viņš atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma».

Viņš vēlreiz norādīja, ka LRA lēmums nesadarboties ar partiju «Latvijas attīstībai» viņam nav saprotams. Bondars domā, ka atsevišķi LRA pieņemtie lēmumi var novest pie LRA «izbeigšanās».

«Viennozīmīgi nevaru personīgi atbalstīt pieņemtos LRA lēmumus, tie nav valsts interesēs, tie nav apvienības interesēs, un man ir par ko padomāt,» teica politiķis.

Vaicāts, vai plāno izstāties un LRA, Bondars norādīja, ka tas ir jautājums, ko viņam ir krietni jāpārdomā Ziemassvētku un Jaunā gada laikā. Pārvaicāts, vai vairāk sliecas uz šī politiskā spēka pamešanu, Bondars aicināja ar viņu sazināties nākamā gada sākumā. «Man ir nepieciešams laiks, lai saprastu priekš sevis. Šobrīd ir bijis ļoti intensīvs darba periods. Nepieciešams mazliet apsēsties un pārdomāt visu notikušo,» viņš sacīja.

Kā ziņots, LRA Pārstāvju sapulce 12.decembrī lēma, ka nesadarbosies ar partiju «Latvijas attīstībai». «Lēmums attiecībā uz partiju «Latvijas attīstībai» tika pieņemts, tādēļ, ka abām politiskajām organizācijām ir atšķirīgi mērķi un redzējums attiecībā par Latvijas nākotni. LRA veidos savu patstāvīgu sarakstu,» norādīts politiskā spēka paziņojumā.

Bondars iepriekš sarunā ar aģentūru LETA šo lēmumu nosauca par tuvredzīgs un viņam nesaprotamu. «Sākotnējā noruna ar LA bija, ka kopā startējam Rīgas domes vēlēšanās, paskatāmies vai mums ir laba sadarbība - kas notika un mēs guvām labus panākumus, un nākamais solis bija lemt par startēšanu Saeimā,» sacīja Bondars. Viņš norādīja, ka šobrīd LRA ir izdarījuši visu, lai tas nenotiktu, un tādā veidā ir pievīlusi sadarbības partnerus un maldinājuši gan viņu, gan kolēģus.

Politiķis neslēpa, ka šobrīd ir nostādīts ļoti sarežģītā situācijā, jo ar LA partneriem Rīgas domē ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, kas tiks turpināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu