Rasnačs uzsver TM un LPS sadarbības nozīmi nekustamā īpašuma nodokļa politikas attīstībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tieslietu ministrijas (TM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sadarbība būs svarīga nekustamā īpašuma nodokļa politikas attīstībā, tikšanās laikā ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski uzsvēra Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs, ministrs atzina, ka tā piemērošanā būtiska loma ir sociālās atbildības principa ievērošanai no pašvaldību puses. Abas puses bija vienisprātis, ka aktīvākai informācijas apmaiņai, īpaši starp Valsts zemes dienestu un LPS, turpmāk būs izšķiroša loma kadastrālās vērtēšanas politikā.

Sarunas laikā Rasnačs un Kaminskis galveno uzmanību veltīja informācijas apmaiņai un sadarbības uzlabošanai starp TM un tās padotības iestādēm no vienas puses un LPS no otras puses. Tika arī aktualizēts jautājums par piespiedu dalītā īpašuma attiecību izbeigšanas tiesiskā regulējuma virzību parlamentā, tās paātrināšanu un nepieciešamajiem priekšlikumiem tā pilnveidošanai.

Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta arī bāriņtiesu darbinieku profesionālās kvalifikācijas attīstības jautājumiem un bāriņtiesu lomai bērnu tiesību un interešu aizsardzībā kā Latvijā, tā arī ārzemēs. Tāpat arī tika apspriesta Tieslietu ministrijas sagatavotā Bērnu antisociālas uzvedības prevencijas likumprojekta virzība un tā ieviešanas iespējas turpmākajos gados.

Rasnačs un Kaminskis pārrunāja arī dzīvesvietas deklarēšanas politikas jautājumus, kur viedokļi bija līdzīgi - jāpalielina nekustamā īpašuma īpašnieka loma konkrētajā procesā.

Noslēgumā ministrs sveica LPS priekšsēdi un viņa padomnieces LPS 26.gadadienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu