RSU jaunais rektors būtiskas reformas universitātē nerosinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunievēlētais Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Aigars Pētersons būtiskas reformas universitātē nerosinās, izriet no viņa sacītā intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

Pētersons pauda, ka pēdējo desmit gadu laikā RSU ir pierādījusi, ka ir veiksmes stāsts. Viņa pirmais uzdevums, stājoties amatā, būs izveidot komandu, kas turpinās tikpat līganu attīstību.

Viņš teica, ka RSU centīsies padarīt studijas vēl vairāk praktiskas, lai studējošie vieglāk atrastu vietu darba tirgū.

Vienlaikus Pētersons arī nenoliedza, ka RSU turpinās caurskatīt programmas, par kurām samazinās reflektantu interese.

Viņš arī teica, ka pirms apstiprināšanas amatā noslēgta sava veida vienošanās ar studējošajiem par dažādiem veicamajiem darbiem, piemēram, par pieejamības uzlabošanu RSU resursiem, tai skaitā bibliotēkas darbu diennakts režīmā.

Jau vēstīts, ka 31.decembrī pienāks pilnvaru beigu termiņš RSU rektoram Jānim Gardovskim, tāpēc universitātē 9.novembrī tika sasaukta Satversmes sapulce un rīkotas rektora vēlēšanas, kurās par rektoru ievēlēja RSU Doktorantūras nodaļas dekānu Pētersonu.

Augstskolas ievēlēto rektoru pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma apstiprina valdība, ko tā izdarīja 12.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu