Politologs: Bondara aiziešana no «Reģionu alianses» saistīta ar LA centieniem restartēties uz vēlēšanām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara izstāšanās no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošās partijas «Reģionu alianse» (RA) ir saistīta ar partijas «Latvijas attīstība» (LA) centieniem restartēties uz nākamajām Saeimas vēlēšanām, norādīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš uzskata, ka Bondara lēmums nav saistīts ar LRA notiekošo, jo tajā esošie cilvēki tur bijuši jau ilgi, tādēļ vairāk Bondara solis varētu būt saistīts ar pārpozicionēšanos pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. «Labāk, lai Bondars aiziet, nekā turpinās iekšējie konflikti,» teica Rajevskis.

Viņš vērtēja, ka Bondara aiziešana partijai ir zaudējums, jo viņš ir ļoti labi pazīstams un redzams, tomēr svarīgi, kā pati partija šo situāciju vērtēs un kādas aktivitātes veiks, lai saglabātu «savu seju» vēlētāju acīs.

Pēc politologa domām, ja salīdzina LRA pirms pieciem gadiem un šobrīd, tad varētu teikt, ka tā atrodas ļoti labās pozīcijās. «Ja salīdzina ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), tad, protams, partija izskatās vāja, bet, ja salīdzina ar LA, tad izskatās labi. Vēl ir par agru izdarīt tālejošus secinājumus par šī lēmuma ietekmi uz partiju, bet, ja nenotiek kaut kādas katastrofālas izmaiņas, partijai ir ļoti liela iespēja būt arī nākošajā parlamentā,» pārliecināts Rajevskis.

Viņš uzskata, ka Bondara lēmums izstāties no partijas pašam deputātam nenāk par labu, jo sabiedrībā pret šķelšanās procesiem ir negatīva attieksme. Savukārt, ja LRA Bondaru būtu izslēguši, tad tas negatīvi ietekmētu pašu partiju.

Jau ziņots, ka Bondars šodien nolēmis izstāties no LRA ietilpstošās partijas RA, aģentūru LETA informēja deputāts.

Bondars skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, «ņemot vērā LRA pieņemtos lēmumus un RA vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos ZZS, kļūstot par ZZS piedevu».

Politiķis skaidroja, ka, brīvdienās pārdomājot savu turpmāko politisko darbību, RA nesaprotamos lēmumus un atbildību par LRA nonākšanu 12.Saeimā, nolēmis no partijas izstāties, tādējādi pilnībā distancējoties no tās darbības.

«Reģionu alianses» valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence aģentūrai LETA norādīja, ka 19.decembrī tiks sasaukta partijas ārkārtas sēde, kurā Bondars ir aicināts sniegt paskaidrojumus par saviem izteikumiem medijos.

Bondars skaidroja, ka, neskatoties uz pieņemto lēmumu, turpinās darbu Rīgas domē, kā arī kopā ar domubiedriem turpinās strādāt pie «moderni domājošu politiķu un politisko spēku apvienošanas, lai nepieļautu promaskaviskas politikas un oligarhu virzītu politiķu uzvaru nākamā gada Saeimas vēlēšanās».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu