«Maksātnespējas administratoru lietā» seši aizdomās turētie; lieta nodota kriminālvajāšanas sākšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērnā gada nogalē Valsts policija nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret sešām personām, kuras atzītas par aizdomās turētām A/S «Trasta komercbanka» likvidācijas procesa lietā.

Kā portāluTVNET informēja Valsts policijā, policija pērnā gada decembra beigās pabeidza izmeklēšanu tā dēvētajā maksātnespējas administratoru lietā, kuras laikā izmeklēja iespējamu noziedzīgu nodarījumu saistībā ar A/S «Trasta komercbanka» likvidācijas procesu. Par izspiešanu savtīgās interesēs, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, kriminālprocesā sešas personas atzītas par aizdomās turētām.

Pēc tam, kad Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes rīcībā nonāca informācija par iespējamiem pārkāpumiem A/S «Trasta komercbankas» likvidācijas procesā, pagājušā gada 27.janvārī tika uzsākts kriminālprocess par izspiešanu organizētā grupā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, ja tas izdarīts organizētā grupā.

Izmeklēšanas laikā Valsts policija noskaidroja, ka 2016.gadā, izmantojot A/S «Trasta komercbankas» likvidācijas procesu savtīgās interesēs, 1980. un 1971.gadā dzimušie maksātnespējas administratori pēc iepriekšējas vienošanās, veica izspiešanu organizētā grupā kopā ar vēl četrām personām – 1969., 1977., 1970. un 1953.gadā dzimušiem vīriešiem. Tāpat personas tiek turētas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, 2017.gada jūnijā Valsts policija veica 16 kratīšanas, kuru laikā izņemti svarīgi dokumenti un naudas līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tāpat tika arestēti vairāki nekustamie īpašumi, luksus klases automašīnas un vairāki simti tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Veikto kratīšanu laikā, tika aizturētas sešas personas, no tām trīs personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Vēlāk divām personām drošības līdzekļi tika grozīti un šobrīd apcietinājumā atrodas viena persona.

2017.gada decembra beigās Valsts policija minēto kriminālprocesu nosūtīja Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turētajām personām.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, personas var tikt sodītas atbilstoši Krimināllikuma 184.panta trešajai daļai, par izspiešanu organizētā grupā, ja tas izraisījis smagas sekas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kā arī atbilstoši Krimināllikuma 195.panta trešajai daļai par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, personām var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu