Rasnačs: Reformētajās tiesās samazinās neizskatīto lietu atlikums un izskatīšanas termiņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Salīdzinot pašlaik jau reformētās tiesas ar nereformētajām, redzams, ka reformētajās tiesās ir samazinājies neizskatīto lietu atlikums, tajās ir mazāki lietu izskatīšanas termiņi, kas gan nav būtiski mazāki kā vidēji valstī, un tajās ir mazāk pārsūdzētu spriedumu, šorīt telekanālā LNT vērtēja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Rasnača vērtējumā, kopumā ar reformu tiesas kļūst pieejamākas cilvēkiem.

Politiķis atgādināja, ka līdz ar reformu pirmās instances tiesu skaitu samazinās no 26 līdz deviņām, kas paplašinās tiesnešu skaitu tiesās, un vairs nebūs tā, ka viena veida lietas skata pāris konkrēti tiesneši.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija (TM) šodien preses konferencē iepazīstinās ar turpmākajiem plāniem, lai nodrošinātu rajona (pilsētu) tiesu reorganizācijas plānu ieviešanu Rīgas, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales tiesu apgabalā, aģentūru LETA informēja TM pārstāve Lana Mauliņa. Preses konferencē piedalīsies Rasnačs, TM valsts sekretāre tiesu jautājumos Irēna Kucina, Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja Inese Siliņēviča un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone.

Preses konferences dalībnieki iepazīstinās ar iepriekšējos gados veikto tiesu teritoriālo reformu un tās rezultātiem, mazinot nevienmērīgo tiesu noslodzi, paātrinot tiesas darbu un veicinot lietu sadales nejaušības nodrošināšanu, kā arī tiesnešu specializāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu