Rinkēvičs aicina Gruziju turpināt reformu procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Irakli Kobahidzi, aicināja Gruziju turpināt reformu procesu, īpaši tieslietu, likuma varas, labas pārvaldības un ekonomikas jomās, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES)-Gruzijas attiecības, Rinkēvičs atzinīgi novērtēja 2017.gada novembrī notikušo Austrumu partnerības samitu un norādīja, ka samitā apstiprinātais «2020 Dokuments» ir pamats tālākai praktiskās sadarbības stiprināšanai starp ES un partnervalstīm. Ārlietu ministrs arī pauda gandarījumu par Gruzijas paveikto reformu procesā un apliecināja, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Gruzijas reformām gan divpusējo, gan ES programmu ietvaros.

Tikšanās laikā amatpersonas bija vienisprātis, ka 2018.gads būs īpašs Latvijas un Gruzijas attiecībās, jo tiks atzīmēta gan Latvijas, gan Gruzijas simtgade, gan arī abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas 25.gadadiena. Rinkēvičs izteica gandarījumu par teicamo Latvijas un Gruzijas sadarbību un aktīvo starpvalstu dialogu un aicināja turpināt strādāt, lai veicinātu ekonomisko sadarbību.

Kobahidze uzturas oficiālā vizītē Latvijā no šodienas līdz 17.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu