Šadurskis neizslēdz IZM ierēdņu aiziešanu, ja mainīsies ministriju vadošais politiskais spēks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) neizslēdz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierēdņu aiziešanas iespējamību, ja pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām mainīsies ministriju vadošais politiskais spēks.

Kā aģentūrai LETA sacīja Šadurskis, patlaban IZM visa vadošā ierēdniecība varot realizēt tās reformas, kas sen ir nobriedušas, turklāt darbiniekos «ir uzrāviens un degsme». Ministrs uzskata, ka patlaban ierēdņu darbā «nav politiskas iejaukšanās vai politisku bremžu tām vai citām izmaiņām, kas izglītības un zinātnes sistēmā sen, sen ir nobriedušas».

«Bet ir lielas bažas par to, kas notiks pēc 6.oktobra, pēc Saeimas vēlēšanām,» teica politiķis, piebilstot, ka darbinieki vēlas strādāt profesionāli, nevis politiski kalpot kādam politiskajam spēkam.

Tāpat Šadurskis atzina, ka, novērtējot IZM ierēdņu profesionalitāti, ministrijas ierēdņi «tiek medīti» darbam citās iestādēs, kas esot elastīgākas finansējuma ziņā un var piedāvāt daudz konkurētspējīgāku atalgojumu.

Ņemot vērā, ka otrdienas vakarā Rīgas Stradiņa universitātes zinātņu prorektora amatā tika apstiprināta IZM valsts sekretāra vietniece, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa, Šadurskis pieļāva, ka nākamais departamenta vadītājs varētu tikt izraudzīts departamenta darbinieku vidū.

«[Jaunu departamenta vadītāju] es redzu pirmajā tuvinājumā. Uzvārdu nesaukšu, bet droši vien tālāk ir jautājums par konkursu, kā tas valsts pārvaldē parasti notiek. Konkursam ir jāgatavojas. Patlaban esošajā departamenta sastāvā ir ļoti daudzas iesāktās lietas, kas ir jāizdara, tostarp akreditācijas jautājumi, Valsts pētījumu programmas. Ir daudz darba,» teica Šadurskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu