Premjers nejauksies VM lēmumos par algu un prēmiju apmēriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nejauksies Veselības ministrijas (VM) lēmumos attiecībā uz algu un piemaksu apmēriem, izriet no premjera paustā pēc pirmdien notikušās koalīcijas partiju sanāksmes.

Premjers skaidroja, ka jebkuram cilvēkam, kuru pieņem darbā, ir vienošanās ar darba devēju par gaidāmo atalgojumu. «Varu nosaukt ļoti daudz gadījumus, kad man nav izdevies vienoties ar cilvēku, jo vienkārši viņš nav gluži gatavs strādāt par to algu, kādu pieļauj Atlīdzības likums,» skaidroja premjers.

Kučinskis arī norādīja, ka jau no paša sākuma ir norādījis, ka pašlaik viņa pārraudzība pār veselības nozari īstenojas sadarbībā ar valsts sekretāru, katru nedēļu nosakot uzdevumus un sekojot to izpildei. Tā ir ministrijas esošo pārstāvju atbildība, kā risināt komunikācijas un darba kārtības lietas.

«Es protestētu, ka kāds pievelk tos darbiniekus man,» izteicās premjers. Viņš arī norādīja, ka par jebkuru personālu atbild attiecīgais ministrs.

Kā ziņots, Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Imanta Paeglīša atalgojums sasniedz 8000 eiro pirms nodokļu nomaksas, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā iepriekšējo valdes priekšsēdētāju atalgojums.

Tāpat VM vairākiem pavisam jauniem darbiniekiem ir izmaksājusi ievērojamas prēmijas. Piemēram, veselības ministre Anda Čakša (ZZS) pirms došanās dzemdību atvaļinājumā pērn 22.decembrī parakstīja rīkojumu par piemaksu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājai Lienei Cipulei, kura amatā stājās tikai šī gada 8.janvārī. Piemaksa ir par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti uz gadu 30% apmērā no algas, kas ir 2353 eiro mēnesī.

Līdzīga piemaksa uz gadu ir arī novembrī ieceltajai Veselības inspekcijas vadītājai Indrai Dreikai. Čakša nolēmusi piemaksu par ieguldījuma un kvalitātes piemaksām uz pusgadu izmaksāt arī visiem pieciem saviem padomniekiem. Vienam no diviem sabiedrisko attiecību padomniekiem Sergejam Ancupovam rīkojums par piemaksu parakstīts nākamajā dienā pēc viņa stāšanās amatā pērn decembrī.

Tikmēr VM valsts sekretārs Aivars Lapiņš paudis, ka ministrija rīkojusies tiesību aktos noteiktajos rāmjos un robežās, turklāt ministrijas meklējumu un piedāvātā atalgojuma rezultātā izdevies atrast atbilstošus kandidātus. Vienlaikus, nosakot konkurētspējīgu atalgojumu, ministrijai tiek dota iespēja atlasīt labākos kandidātus, nevis izvēlēties vienīgo, kurš pieteicies, viņš uzsvēris.

Austrumu slimnīcas vadītājs Paeglītis iepriekš žurnālistiem skaidroja, ka viņa atalgojums ir atbilstošs pienākumiem, kurus veiks kā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs. Viņš arī norādīja, ka atalgojuma apmērs bijusi vienošanās ar VM, proti, ar šādu atalgojumu Paeglītis bija gatavs pamest Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes locekļa amatu un uzņemties Austrumu slimnīcas vadīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu