Klapkalne: «Pieci.lv» atskaņojamās Latvijā radītās mūzikas īpatsvars šā gada sabiedriskajā pasūtījumā noteikts 65% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēc Latvijas Radio (LR) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vienošanās «Latvijas Radio 5» («Pieci.lv») atskaņojamās Latvijā radītās mūzikas īpatsvars šā gada sabiedriskajā pasūtījumā noteikts 65% apmērā, norādīja LR valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Kā ziņots, NEPLP šā gada jūlijā pieņēma un pēcāk līdz 2018.gada sākumam apturēja lēmumu palielināt «Pieci.lv» atskaņotās Latvijā radītās mūzikas īpatsvaru līdz 80%.

«Faktiski tas arī ir jautājums, par kuru mēs esam vienojušies gan iekšienē, gan ar NEPLP, kas ir apstiprināts sabiedriskajā pasūtījumā - tātad palielināt līdz 65% Latvijā ražotās mūzikas apjomu. Mēs esam vienojušies arī par jaunu raidījumu gatavošanu «Pieci.lv», līdz ar to mēs strādājam, un, manuprāt, spriedze ir noņemta šajās attiecībās, ir skaidri nosacījumi,» sacīja Klapkalne.

Vienlaikus viņa norādīja, ka palielināts arī «Pieci.lv» mērķauditorijas vecums līdz 35 gadiem, līdz ar to viņas ieskatā tas rada nepieciešamību pierādīt, ka pašreiz ieņemtais darbības virziens ir pareizs un ka tādā veidā iespējams nodrošināt izaugsmi.

LR valdes priekšsēdētāja uzsvēra, ka mediji ik dienas domā un strādā pie tā, lai palielinātu savu auditoriju vai nu uz konkurentu rēķina, vai domājot par jauniešu auditorijas piesaisti. Viņa skaidroja, ka LR gadījumā nekas nav mainījies un «Pieci.lv» ir tā radio stacija, caur kuru tieši jauniešu auditoriju paredzēts palielināt. Līdz ar to LR ir ļoti daudz ideju par to, kā piesaistīt minēto auditoriju, piemēram, caur Latvijā radītās mūzikas raidījumiem, tomēr tās visas, pēc viņas teiktā, ir jātestē.

Savukārt jautāta, kāda ir pašreizējā sadarbība starp LR un NEPLP, ņemot vērā, ka jautājums par «Pieci.lv» atskaņotās Latvijā radītās mūzikas īpatsvara palielināšanu bija sevišķi ass strīdu punkts abu pušu starpā, Klapkalne sacīja, ka LR ar NEPLP mēģina visas situācijas kopīgiem spēkiem risināt, jo to nav iespējams izdarīt katrai no pusēm nemainīgi paliekot savā pozīcijā. «Mums ir jāatrod tas zelta vidusceļš, kur abas puses varbūt panāk kādu soli pretī un attiecīgi spēj vienoties par to, ko ir iespējams īstenot,» norādīja LR valdes priekšsēdētāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu