Politoloģe: «Viņi sākuši runāt par lietām, ko līdz šim noklusēja»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Notiekošais finanšu sektorā atstās iepaidu uz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, uzskata Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāja Ilga Kreituse. Ja notikumi eskalēsies, nav izslēgta netīra vēlēšanu cīņa un neprognozējams rezultāts.

Ilmārs Rimševics līdz šim ir saglabājis neitrālu nostāju, nesaistot sevi ar partijām, atgādina Kreituse.

«Rimševics radījis īsta, par sevi pārliecināta, koncentrēta baņķiera tēlu. Tomēr līdz galam baņķiera skatījuma viņam laikam nav bijis - kārdinājums bijis pārāk liels un cilvēks ir vājš.

Viņš nav turējies pretim naudas vilinājumam. Tāda līmeņa cilvēkam nevajadzēja apkraut sevi ar mantu – vairākiem mājokļiem, kā to tagad uzzinām.

Bankas prezidentam nebūtu jādižojas ar to, cik viņam daudz māju. Līdz šim tas bija notušēts.»

Savukārt «ABLV Bank» krīze parāda mūsu iekšpolitisko vājumu un nespēju risināt problēmas, kas nav jaunas, saka eksperte.

Zīmīga ir bijušo maksātnespējas administratoru Māra Sprūda un Ilmāra Krūma atbrīvošana, iespējams, saistīta ar to, ka abi sākuši runāt par lietām, par ko līdz šim klusēja, jo saprot, ka politiskais jumts, zem kura viņi jutās droši, vairs nav tāds, norāda Kreituse.

Latvijas iekšpolitiskajā klimatā atbalsojas tādi procesi kā elektroenerģijas obligātā iepirkuma skandāls, Rimšēvica aizturēšana, «ABLV» bankas krīze un ASV paziņojumi. Turklāt nedrīkst aizmirst par haosu un neapmierinātību ar nodokļu reformu.

Kreituse atgādina, ka, šķetinot Rimševiča lietu, nevajadzētu «zem paklāja paslaucīt» citas lietas, piemēram, Ingas Koļegovas lietu saistībā ar amatpersonas deklarāciju, kurā tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu