Pretkorupcijas komisijas priekšsēdētājs: Rimšēviča korupcijas lietā «gaidāmi jauni pārsteigumi»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Latvijas Bankas (LB) vadītāja Ilmāra Rimšēviča korupcijas lietā izmeklēšana norit veiksmīgi, šorīt telekanālā LNT sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Uzsverot, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, Latkovskis atkārtoti izteicās, ka saistībā ar šo lietu «būs vēl epizodes, būs vēl personas» un «mūs gaida jauni pārsteigumi».

Latkovskis piesauca ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla («FinCEN») paziņojumu, kurā redzamas norādes uz politisko korupciju. Politiķis atzīmēja, ka Latvijas atbildīgās iestādes ir sākušas sadarbību gan ar šo, gan citām ietekmīgām ASV drošības struktūrām.

Deputāts pauda viedokli, ka, parādoties informācijai par LB prezidenta aizturēšanu aizdomās par korupciju, trūkusi krīzes vadība sabiedrības informēšanā. «Kāpēc gan virknē valsts pārvaldes iestāžu ir labi apmaksāti sabiedrisko attiecību speciālisti?» retoriski vaicāja komisijas vadītājs, kā galveno atbildīgo norādot premjeram pakļauto Valsts kanceleju un kā neveiksmīgu komunikāciju novērtējot arī Aizsardzības ministrijas paziņojumu saistībā ar Rimšēviča fotoattēla izplatīšanu.

Latkovska vērtējumā, Rimšēviča «turēšanās pie krēsla» pašlaik nodara vislielāko postu Latvijas tēlam, un esot žēl, ka Rimšēvičs kopā ar advokātu ir izvēlējies aizstāvēšanās taktiku, kas nomelno Latviju.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Rimšēviču par kukuļņemšanu. Viņš paziņojis, ka nolēmis neatkāpties no amata.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par «ABLV Bank» darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un «Norvik» banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar «Trasta komercbanku», ko gan KNAB, gan Rimšēviča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu