«Latvijas attīstībai» atbalsta «maksimāli plašu eiropeiski centrisko partiju apvienību»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija «Latvijas attīstībai» atbalsta «maksimāli plašas eiropeiski centrisko partiju apvienības» veidošanu uz Saeimas vēlēšanā, sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs Juris Pūce.

«Latvijas attīstībai» pašlaik par iespējamo sadarbību runā ar vairākām partijām - «Vienotību», «Kustību «Par!»», «Progresīvajiem» un atsevišķām reģionālajām partijām. Viņš norādīja, ka sarunu process vēl turpinās, bet ir vērojams progress. Līdz ar to Pūce prognozē, ka pirms vēlēšanām taps partiju apvienība, kuras vienos līdzīgas vērtības - atvērts gan esot jautājums, kuri politiskie spēki izlems to veidot.

Vaicāts, vai «Vienotības» un «Kustības «Par!»» atšķirīgā nostāja var likt veidoties nevis vienai, bet dažādām apvienībām, Pūce neizslēdza šādu iespēju. Tomēr politiķis aicināja nepārsteigties ar prognozēm par situācijas attīstību.

Pūce atzina, ka vienas vēlēšanu apvienības izveidei var traucēt atsevišķi personisko faktori vai uzskatu atšķirības par kādām rīcībpolitikas niansēm. «Latvijas attīstībai» no savas puses ar vērtību ziņā «relatīvi līdzīgām partijām nekādas sarkanās līnijas nevelk», skaidroja partijas vadītājs. Viņš norādīja, ka personīgajiem apsvērumiem nevajadzētu aizēnot iedzīvotāju un partiju kopīgās interesēm.

Pūce akcentēja, ka viena vai otra rīcībpolitika, kurā varētu atšķirties kādu partiju uzskati, neizšķirs Latvijas iedzīvotāju izvēli. Vēlēšanās iedzīvotājiem būtu jābūt iespējai pašlaik valstī esošās stagnācijas un atpalicības vietā balsot par ko citu - izaugsmes piedāvājumu eiropeiski centrisko spēku puses, pauda «Latvijas attīstībai» vadītājs.

Lai gan teorētiski vienošanās jāpanāk līdz jūlija beigām, kad sākas kandidātu sarakstu iesniegšana, «Latvijas attīstībai» jau kongresā 17.martā vēlas iezīmēt savu ceļu uz 13.Saeimas vēlēšanām, norādīja Pūce.

Vaicāts par iespējamās eiropeiski centrisku spēku apvienības vērtībām, Pūce skaidroja, ka tās ir katra indivīda tiesību un brīvību respektēšana un atbalsts katra cilvēka iespējai izvēlēties savu personīgo ceļu dzīvē. Tāpat šīs vērtības ietver iestāšanos par sabiedrības augstu solidaritātes spēju, tiesiskumu, demokrātiju, atvērtību un atklātību, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, pēdējās nedēļas laikā lielākas atšķirības pieejā iezīmējušās starp divām no minētajām partijām - «Vienotību» un «Kustību «Par!»».

«Vienotība» aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām «Kuldīgas novadam», «Tukuma pilsētai un novadam» un «Valmierai un Vidzemei». Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, «Par!» un «Progresīvajiem», sestdien klāstīja «Vienotības» līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

«Vienotība» pirmdien nosūtīja atklātu vēstuli «Kustībai «Par!»» ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

Taču trešdien «Kustība «Par!»» paziņoja, ka piedalīsies 13.Saeimas vēlēšanās kā skaidra alternatīva valdošajai koalīcijai. Līdz ar to politiskais spēks Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar «Vienotību», bet turpinās sarunas ar partijām «Izaugsme», «Progresīvie», «Latvijas attīstībai» un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu