Vējonis: Ukraina ir svarīga visas Eiropas stabilitātei un drošībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukraina ir svarīga visas Eiropas stabilitātei un drošībai, šodien pēc tikšanās ar Ukrainas premjerministru Volodimiru Groismanu sacīja Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis Ukrainas premjeram apliecināja, ka Latvija atbalsta Ukrainu valstij nozīmīgajā reformu ceļā. Viņš arī uzsvēra, ka, neskatoties uz sarežģīto situāciju valstī, Ukraina ir sākusi reformas izglītības, pensiju un veselības jomās. «Mēs zinām, ka reformas veikt nav viegli nevienā valstī. Mēs aicinām Ukrainu īstenot uzsāktās pārmaiņas, jo tās visupirms ir būtiskas Ukrainas iedzīvotājiem,» atzīmēja Vējonis.

Viņš sacīja, ka Ukraina ir nozīmīgs Latvijas ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības partneris. Prezidents ir pārliecināts, ka pastāv ciešākas sadarbības iespējas farmācijas, lauksaimniecības, transporta un loģistikas, kā arī informācijas tehnoloģiju jomās. Latvija novērtē Ukrainas paveikto biznesa vides uzlabošanā un aicina turpināt iesākto, atzina Valsts prezidents.

Vējonis pauda stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, atzīmējot, ka Latvija neatzīst Krimas nelikumīgo aneksiju. «Svarīgi rast miermīlīgu ilgtermiņa risinājumu konfliktam Ukrainas austrumos, ievērojot Ukrainas teritoriālās nedalāmības principu,» sacīja Valsts prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu