Mūrniece: Jāstiprina sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm cīņā pret dezinformāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai stātos pretī Kremļa dezinformācijas kampaņām un propagandai, transatlantiskajai kopienai jāstiprina sadarbība, kā arī aktīvi jāstrādā kopā ar Austrumu partnerības valstīm, šodien vizītes laikā Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, šādu aicinājumu politiķe pauda, uzrunājot starpparlamentārās konferences «Gruzija, Moldova un Ukraina: Austrumu partnerība un pašreizējie drošības izaicinājumi» dalībniekus.

«Svarīgi, ka esam izpratuši šo draudu apmērus un sākuši strādāt kopā. Valstu noturības pret hibrīddraudiem stiprināšanā aktīvs darbs notiek Eiropas Savienības un NATO līmenī. Arī Austrumu partnerības prioritāte ir stratēģiskā komunikācija un medijpratība,» uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Cīņā pret dezinformāciju būtiska ir stratēģiskā komunikācija, kā arī dalīšanās ekspertīzē un pieredzē partnervalstu starpā, pauda Mūrniece. Viņa kā piemēru minēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra Rīgā sniegto ieguldījumu, apmācot Moldovas, Gruzijas un Ukrainas ekspertus.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja arī turpmāk stiprināt mediju neatkarību un sabiedrības medijpratību. Dezinformācija var radīt apjukumu un bailes, tāpēc ir svarīgi spēt kritiski izvērtēt mediju ziņas, akcentēja politiķe.

Būtiski ir vērsties pret korupciju, lai stiprinātu mūsu valstu noturību pret Krievijas dezinformācijas kampaņām un izjauktu Krievijas ietekmes tīklus, pauda Latvijas parlamenta priekšsēdētāja. «Parlamentiem ir svarīga loma, stiprinot demokrātiju un likuma varu,» sacīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja konferencē piedalās pēc Gruzijas, Moldovas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāju ielūguma un klātesošos uzrunāja panelī par cīņu pret dezinformāciju un propagandu. Konferencē tiek diskutēts arī par enerģētikas drošību, ekonomiskajām reformām un likuma varas stiprināšanu Austrumu partnerības valstīs.

Mūrniece arī kopā ar Moldovas, Ukrainas, Gruzijas spīkeriem un Polijas, Čehijas, Lietuvas parlamentu pārstāvjiem nolika ziedus pie pieminekļa kritušajiem par Moldovas teritoriālo vienotību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu