Kasjanovs: Pēc vēlēšanām Krievija, visticamāk, ieturēs agresīvu pozīciju ārpolitikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījums liecina, ka arī pēc vēlēšanām Krievija ieturēs agresīvu līniju valsts ārpolitikā, šodien Saeimā žurnālistiem sacīja bijušais Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs.

Pievienota 3.- 5. rindkopa

Viņš uzsvēra, ka viņam ir pilnīgi skaidrs, kas notiks tālāk, ņemot vērā arī Putina nesenā vēstījuma sabiedrībai saturu - Krievija savā politikā ieturēs agresīvu kursu. Eksperts arī nesaskata priekšnoteikumus, lai uzlabotos Latvijas un Krievijas attiecības.

Kā piemērus agresīvajai pieejai Kasjanovs norādīja uz neatrisinātajiem konfliktiem Austrumukrainā un Sīrijā. Krievijas ekspremjers vērsa uzmanību, ka «visa pasaule» neatbalsta Sīrijas līderi Bašaru al Asadu, kurš pret civiliedzīvotājiem izmanto ķīmiskos ieročus, savukārt Putins viņu atbalstot.

Kā uzskata Kasjanovs, ja civilizētā pasaule paliks konsekventa savā nostājā pret Latvijas kaimiņvalsti, tad Putins pēc trīs līdz sešiem gadiem vēlēsies veikt izmaiņas Krievijas politiskajā sistēmā. Tā kaimiņvalsts ekspremjers atbildēja uz vaicājumu par to, cik ilgi turpināsies Krievijas prezidenta vai viņa sabiedroto atrašanās pie varas.

Putins gaidāmajās vēlēšanās piešķirs sev jaunu mandātu, taču viņš jau sava pilnvaru termiņa laikā vēlēsies veikt kādas izmaiņas. Taču tas atkarīgs no civilizētās pasaules, tajā skaitā Eiropas spējām palikt pie savām vērtībām, akcentēja Krievijas ekspremjers.

Reizē Krievijas demokrātiskās opozīcijas pārstāvis atzina, ka Latvijas kaimiņvalstī pastāv arī cits viedoklis, proti, ka Putins valdīs vēl ilgu laiku.

Jau vēstīs, ka Krievijas prezidenta izvēlēšanās process būs vēlēšanu imitācija, šodien norādīja Kasjanovs. Krievijas ekspremjers šodien piedalījās Saeimas komisiju kopsēdē, kurā tika apspriestas ES un Krievijas attiecības.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Kasjanovs norādīja, ka visi, tajā skaitā Latvijas parlamentā, saprot, ka Krievijā gaidāmās valsts prezidenta vēlēšanas būs tāda kā vēlēšanu imitācija un jau pirms laba laika ir zināms, kurš tajās uzvarēs.

Reizē Krievijas ekspremjers atzina, ka pašreizējam Krievijas valsts prezidentam Putinam Krievijā ir liels atbalsts, kas veidojies arī efektīvas propagandas dēļ. Atbalsts Putinam būs redzams arī vēlēšanu rezultātos, jo mobilizēt cilvēkus vēlēšanām palīdzēs valsts aparāta veidotais priekšstats par nepieciešamību aizsargāt valsts suverenitāti, par «ļaunajiem amerikāņiem» un citām līdzīgām idejām.

Taujāts, vai Krievijā tiks «izveidoti pareizi» vēlēšanu rezultāti, kaimiņvalsts demokrātiskās opozīcijas pārstāvis pieļāva, ka arī šī varētu būt viena no pielietotajām metodēm.

Kā ziņots, Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju kopsēdē arī Kasjanova piedalīšanos šodien tika apspriestas Latvijas un Eiropas Savienības (ES) attiecības ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu