Latgales partija Saeimas vēlēšanās iekļaušoties kādā partiju apvienībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latgales partija piektdien kongresā nolēmusi 13.Saeimas vēlēšanās startēt no kādas partiju apvienības saraksta, stāstīja Latgales partijas valdes priekšsēdētājs, Daugavpils pilsētas domes deputāts Jānis Lāčplēsis.

«Ņemot vērā, ka Latgales partijas prioritāte ir sadarbība ar reģionālajām un pašvaldību partijām, veidojot apvienību, akcents tiks likts uz sadarbību tieši ar šīm partijām,» uzsvēra Lāčplēsis, partijas plānus sīkāk nekonkretizējot - ar kādām partijām galu galā tiks izveidota apvienība, partijas valde plānojot izlemt tuvākajās divās nedēļās.

Arī skaidrību par personālijām, kuras partija varētu deleģēt Saeimas vēlēšanām, Lāčplēsis solīja kaut kad vēlāk - pēc tam, kad tiks izlemts jautājums, ar ko startēt kopā vēlēšanās. Vienīgais, par kura piedalīšanos vēlēšanās pilnīgi noteikti nav šaubu, ir pašreizējais Saeimas deputāts Aldis Adamovičs, jau iepriekš bija izteicies Lāčplēsis.

Uz vēlēšanām veidot jaunu apvienību ar reģionālajiem politiskajiem spēkiem ir pieteikusies «Vienotība», kura 12.Saeimā sadarbojās ar Latgales partiju, taču līdzīgas ieceres ir arī Latvijas Reģionu apvienībai, un arī Zaļo un zemnieku savienība ir partiju apvienība, kurā iekļāvušas reģionālās partijas vai to politiķi.

Pēc Lāčplēša vārdiem, kongresā pārrunāti arī vairāki citi ar gatavošanos 13.Saeimas vēlēšanām saistīti jautājumi, kā arī citas partijas darba un Latgales aktualitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu