Vējonis reģionālo augstskolu izaugsmi saskata studiju specializācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Reģionālajām augstskolām ir liela nozīme reģionu attīstībā, tāpēc tām ir jāpiedāvā specializēta, konkurētspējīga un darba tirgus vajadzībām atbilstoša augstākā izglītība, otrdien, tiekoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un Vidzemes Augstskolas (ViA) vadītājiem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Sarunā ar LLU rektori Irinu Pilveri Valsts prezidents atzinīgi novērtēja augstskolas sasniegto atsevišķu nozaru, piemēram, pārtikas zinātnes, komercializācijā. Vienlaikus Vējonis mudināja neapstāties pie sasniegtā un sniegt studējošajiem tādas zināšanas un prasmes, kas tiks novērtētas darba tirgū, kā arī turpināt kopā ar uzņēmējiem izstrādāt tehnoloģijas un pieprasītus augstas pievienotās vērtības produktus.

LLU rektore Pilvere apliecināja, ka augstskola ir gatava turpināt specializēties un veikt nozaru pieprasījuma pētījumus, lai pielāgotos nozaru darbības vajadzībām.

Savukārt, pārrunājot augstākās izglītības aktualitātes ar ViA rektoru Gati Krūmiņu, Vējonis pozitīvi vērtēja augstskolas starptautisko sadarbību studijās un pētniecībā, sevišķi sabiedrības drošības jomā. Valsts prezidents un ViA rektors Krūmiņš bija vienisprātis par to, ka reģionālo augstskolu pievienotā vērtība Latvijas izglītības sistēmai un ekonomikai ir spēja piedāvāt specializētas un starpdisciplināras studiju programmas, kas veidotas sadarbībā ar uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu